Közösséget építünk

A 90 éves Katona Józsefnét köszöntötték

2018. november 21.

Katona Józsefné óvónői hivatásának élve több mint 50 esztendőt dolgozott a Magyar Rádió óvodájában, majd Józsefvárosban, a Koszorú utcai óvodában. Hogy a kis, eleven lurkók között eltöltött fél évszázad hatása, avagy sem, de Ági néni vidáman, jó szellemi és testi egészségben töltötte be november 16-án a kilencvenedik életévét. Ez alkalomból Józsefváros önkormányzatának nevében köszöntötte Egry Attila alpolgármester, aki egy csokor virággal, egy doboz finom csokoládéval, valamint az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt oklevéllel kívánt boldog születésnapot az ünnepeltnek.

 „A gyerekek minidig visszamosolyognak az emberre” – árulja el a titkot Ági néni, egy mondatba foglalva egy hosszú, dolgos élet tapasztalatát, ezzel meg is magyarázva, mi adhat ekkora erőt, derűt és lelki békét egy embernek. „Nagyon szerettem a munkám, sohasem akartam mást csinálni.




Nyugdíjazásom után sem akartam otthon ülni, így elmentem az önkormányzatba és megkérdeztem, nincs-e szükség egy tapasztalt óvónőre valamelyik kerületi intézményben. Szerencsére volt, így kerültem a Koszorú utcai óvodába, ahol hetven éves koromig dolgoztam. Akkor még jó volt az egészségem, nem voltam ilyen csoszogós, mint most” – meséli mosolyogva Katona Józsefné. Aki pedig mindig aktív volt, az nyugdíjas éveiben is aktív marad: Ági néni életében a kis hétvégi telke vette át az óvodák szerepét, lányával azt csinosította ráérő idejében.
„Most is lenne mit tenni, egy kiskertben mindig van munka. Szívesen kijárok oda a mai napig, de már csak akkor, ha a lányom kivisz autóval, a buszozást már nem vállalom” – mondja. És ha valakinek még 90 évesen is van kedve és ereje gereblyézni, akkor ott hála Istennek nem lehet nagy baj. Isten éltesse jó egészségben, Ági néni!


Forrás: jozsefvaros.hu
Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság
 

« vissza