Advent

A negyedik gyertya is ég Józsefváros adventi koszorúján

2016. december 18.

December 18-án, délután öt órakor Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő gyújtotta meg a negyedik gyertyát a Horváth Mihály téren, Józsefváros adventi koszorúján. A karácsony előtti utolsó hétvégén is sokan kilátogattak a kerület főterére, ahol a gyermekeknek szóló előadások és komolyzenei koncert mellett a jégpálya is kellemes kikapcsolódást nyújtott a családoknak.

Ezen az adventi hétvégén is változatos programok várták a józsefvárosiakat a közelgő ünnep alkalmából.  Szombaton délután Bartha Tóni bábszínháza várta a gyermekeket a Paprika Jancsi visszatér című vidám előadással, amelyet óriási tapssal jutalmaztak a legkisebbek. Vasárnap sem maradtak program nélkül a térre kilátogató családok, hiszen a Bergengóc Zenegóc együttes Karácsony Bergengóciában című interaktív zenés műsora szórakoztatta a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az elmúlt hétvégékhez hasonlóan ezúttal is volt lehetőség állatsimogatásra: gidák és szamarak várták az apróságokat, a bátrabbak meg is etethették a szelíd állatokat. Emellett az ügyes kezűek ajándékokat és díszeket készíthettek a Mézeskalács faházban.

Advent negyedik vasárnapján Szilágyi Demeter, a Palotanegyed önkormányzati képviselője gyújtotta meg a negyedik gyertyát a kerület koszorúján. Szilágyi Demeter ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy az év végén van egy pillanat, amikor meg kell állni, hogy teljes valójában élhessük meg az ünnepek szentségét.

A képviselő azt kívánta, hogy ne csupán karácsonykor, hanem az év minden napján figyeljünk oda egymásra, legyünk türelmesek és lássuk meg azt, ha valakinek segítségre van szüksége.

Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, a Párbeszéd Háza igazgatója beszédében kitért arra, hogy a tél közepén a fény üzenete, hogy 2000 évvel ezelőtt történt valami, ami alapvetően megváltoztatta a világot, amely a mai napig hat ránk, hiszen egy időtlen esemény volt.

Jézus születése nemcsak a múlt, hanem a jelen is, rajta keresztül pedig Isten végtelen szeretete most is velünk van. 

Az utolsó adventi vasárnapon a Pesti Jézus Szíve Templom Musica Sacra kórusa adott koncertet a Horváth Mihály téren.
 

« vissza