Közösséget építünk

A tisztább környezetért fogtak össze a Palotanegyedben

2017. május 26.

Tavaszi szemétszedési akciót szervezett a Józsefvárosi Önkormányzat május 26-án, amelyre a képviselők mellett lelkes önkénteseket is vártak. A Palotanegyedben Egry Attila alpolgármester, a környék önkormányzati képviselője, a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) tagjai és helyi lakosok ragadtak szemeteszsákokat.

 A kerületben több helyen is várták a környezetükért tenni akaró józsefvárosi lakosokat, hogy közösen segítsenek megtisztítani a lakóhelyüket, egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy mindenkinek a saját felelőssége környezete tisztán tartása.

A Palotanegyedben a Gutenberg téren találkoztak az önkéntesek, köztük Egry Attila alpolgármester. A városrész önkormányzati képviselője elmondta, hogy ezeken az alkalmakon a résztvevők nem csupán ki tudják fejezni, hogy törődnek saját környezetükkel, de mindenki érzi is ennek fontosságát és tenni is tudnak érte.

Egry Attila reményét fejezte ki, hogy akik részt vettek a szemétszedésben, utána sokkal körültekintőbbek lesznek, és nem fogják szétdobálni a szemetet.

Perényi László, a CaPE elnöke emlékeztetett, hogy egyesületük számára mindig fontos volt a környezet megóvása, ezért korábban ők is szerveztek hasonló akciókat, egyúttal örömét fejezte ki, hogy az önkormányzattal közösen újra sikerült feléleszteni ezt a hagyományt.

A szemétszedéshez a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Városüzemeltetési Igazgatósága biztosított gumikesztyűt és szemeteszsákokat, illetve ezek elszállításáról is ők gondoskodtak.

« vissza