A legtöbb meglepetést Kálloy Molnár Péter és csapata okozta

Arisztophanésztől Závadáig - hírek a fesztivál második napjáról

2010. augusztus 29.

Szombat estére ismét fesztiválhangulat kerekedett a Palotanegyedben: a szeles idő dacára százak voltak kíváncsiak mind az irodalmi, mind a zenés programokra.

Péntektől vasárnapig újra kulturális és zenei programok töltik meg a Palotanegyed legszebb tereit; szombaton őszies, de a péntekinél mindenképpen barátságosabb idő várta az érdeklődő közönséget, napközben könyvpiaccal, irodalmi társalgóval és az újrahasznosításban rejlő lehetőségeket is bemutató kézműves foglalkozásokkal, szürkülettől késő estig pedig zenés és színházi programokkal.

A Mikszáth Kálmán teret szombatra a népzene vette birtokba. A Kolompos zenekar hangulatteremtése után hat órától a Fonó együttes és Závada Pál író közös rendezvénye következett; Závada prózájának saját felolvasását (zömmel legutóbbi, Idegen testünk című regényéből) időnként közbelépő tradicionális népzenei feldolgozások színesítették - néhány dalban vokállal, füttyel maga az író is közreműködött.

Este héttől a Pollack Mihály téren, a Rádió épülete előtt Kálloy Molnár Péter színész-rendező zenélt. Meglepetés vendégei közül kiemelkedő sikert aratott Fekete Kovács Kornél trombitaművész, valamint Atlasz Gábor színész, aki a zenekar egyik dala közben bravúros pantomim előadással bírta ovációra a közönséget.

Este kilenc óra előtt a Nemzeti Múzeum lépcsőin Arisztophanész A BÉKE című komédiája elevenedett meg, a Bárka Színház előadásában. A darabot Kokan Mladenović, a belgrádi Atelje 212 művésze rendezte, aki először dolgozik Magyarországon. A Béke szövegkönyvét az ókori drámaszerző számos darabjából gyúrta össze, a végeredmény pedig friss, játékos, fájdalmasan mulatságos előadás. - Aki lemaradt volna, vasárnap este 20.30-tól, ugyanezen a helyen megtekintheti!

« vissza