Biztonság

Átadták a Gutenberg téri körzeti megbízotti irodát

2017. július 5.

Az önkormányzat és a VIII. kerületi Rendőrkapitányság együttműködésének köszönhetően megnyílt Józsefváros harmadik körzeti megbízotti (KMB) irodája a Gutenberg téren. A Palotanegyedben kialakított rendőrségi létesítményben két rendőr áll a lakosok szolgálatára.

 Az ünnepélyes átadón Kocsis Máté kiemelte: hosszú évekkel ezelőtt az önkormányzat zászlajára tűzte a kerület közbiztonságának javítását, és ebben a munkában az önkormányzat és a rendőrség kölcsönösen partnerre talált egymásban. Rámutatott: az elért eredmények erőt adnak a további munkához. „Az elmúlt években több mint 4,5 milliárd forintot fordítottunk a közbiztonság javítását célzó feladatokra. Ennek intenzitása nem változhat, mert ebben a kerületben mindig van mit tenni” – szögezte le a polgármester.
 
 
Józsefváros egyre biztonságosabb
 
„Immár a harmadik KMB irodát adjuk át, hiszen mint sok minden másban – az áldozatsegítő rendszerben, a kábítószer elleni harcban, a modern térfigyelő hálózat kiépítésében és üzemeltetésében, a közterület-felügyelet létszámának emelésében, a rendőrség támogatásában – Józsefváros ebben is szeretne élen járni” – hangsúlyozta Kocsis Máté. Majd hozzátette, hogy Józsefváros egyre biztonságosabb, ez pedig nemcsak az önkormányzat, a rendőrség és a polgárőrség sikere, hanem az itt élőké is, hiszen szükség van a visszajelzéseikre, javaslataikra.  
 
 
Józsefváros polgármestere végül köszönetet mondott a rendőröknek az iskolarendőri programért, a kábítószer-ellenes akciócsoport tevékenységéért, valamint a hűségükért is, amiért ezt a kerületet sokszor erejükön felül is szolgálják. Mint mondta: „józsefvárosi zsarunak lenni vagány dolog, de sokkal nehezebb itt szolgálatot teljesíteni, mint az ország számos más pontján”.
 
 
 
Jó úton halad a rendőrkapitányság
 
Molnár Gábor, a VIII. kerület rendőrkapitánya emlékeztetett: a tavalyi évben jelentősen csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, a nyomozások eredményessége pedig nagymértékben javult. Az eredményeket értékelve elmondta: ehhez kellett az is, hogy az elmúlt években megújult és kibővült a térfigyelő kamerarendszer, folyamatos segítséget kapnak a készenléti rendőrségtől, megreformálták a körzeti megbízotti rendszert és sorra nyílnak a KMB-irodák is. Kiemelte azt is, hogy a panaszleveleket egyre inkább felváltják a köszönőlevelek, ami azt jelzi, hogy a lakosok szerint is jó irányba haladnak. 
 
 
A rendőrség nyitott a lakosság felé
 
Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya arról beszélt, hogy nem elég hangoztatni a rendőrség nyitottságát a lakosság irányában, hanem azt be kell mutatni a valóságban is. Hangsúlyozta: 2010-ben hirdették meg azt az intézkedési kultúraváltást, amelyhez kellenek ezek az önálló kapcsolattartási pontok, ahol a rendőrök be tudják mutatni a programjaikat, választ tudnak adni a felmerülő kérdésekre. „Két olyan személy fog itt szolgálatot teljesíteni, akik fel vannak vértezve mindazzal a tudással, ami erre a feladatra képessé teszi őket” – fűzte hozzá és arra buzdította a lakosokat, hogy forduljanak hozzájuk bizalommal. 

Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza