Palotanegyedi mindenes

Átadták a Gyulai Pál utcai kutyafuttatót

2015. december 4.

A kutyatulajdonosok nagy örömére befejeződtek a futtató felújítási munkálatai a Gyulai Pál utcában. A modernebb és az állatok számára biztonságosabb területet Szilágyi Demeter, a Palotanegyed önkormányzati képviselője adta át, aki reményét fejezte ki, hogy azt a kutyatartók örömmel és odafigyeléssel használják majd a jövőben.

 A képviselő az átadón elmondta, hogy komoly lakossági igény volt a korábban rossz állapotú kutyafuttató felújítására, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy helyrehozzák és a kor igényeinek megfelelően, egy kutyás sportegyesülettel egyeztetve alakítják ki a kutyák és gazdáik kikapcsolódását szolgáló, elkerített területet.




 Mint Szilágyi Demeter elmondta, az elemek kiválasztásakor a legfontosabb szempont a biztonság és az időtállóság volt, ezért csak szabvány szerinti és az országban elérhető legjobb minőségű elemeket építettek be. Hangsúlyozta, hogy a kutyafuttató lehetőséget kínál eltérő nagyságú kutyák számára egy-egy akadály gyakorlására, közös minőségi idő eltöltésére, hiszen az egészen kistestű kutyáktól a nagyobb testűeken át minden használó számára szükséges, hogy az állat testmozgási és tanulási igényeit valóban kielégítse.

 


 Reményét fejezte ki, hogy minden használó megtalálja majd a kutya ügyessége, foglalkozási igénye és mérete szerinti akadályt, amely eddig el nem érhető lehetőséget kínál a kutyatartók számára a szabad levegőn való idő eltöltésére, a közös tanulás és játék megvalósítására a Palotanegyedben.


 Forrás: jozsefvaros.hu
 

« vissza