Egészség

Átadták a megújult Mikszáth téri rendelőt

2017. április 12.

Korszerű, világos, gazdaságos – mindez elmondható a megújult Mikszáth téri felnőtt rendelőről, amelyet Sántha Péterné alpolgármester adott át az egészségügyi dolgozók jelenlétében. A fejlesztésnek köszönhetően az orvosok számára hatékonyabb lesz a munkavégzés, a betegeket pedig komfortosabb környezet várja. Sántha Péterné hangsúlyozta: az önkormányzat elkötelezett a józsefvárosiak egészségbiztonságának növelése mellett, amit minden rendelkezésre álló eszközzel és forrással támogat.

A Mikszáth tér és a Krúdy utca sarkán, a Palotanegyed központjában várja a betegeket a megújult rendelő. A mintegy 10 millió forintos fejlesztés 2017 februárjában kezdődött el.

 
A felújított rendelő megfelel a mai kor igényeinek: akadálymentesített az épület, frissen kifestettek a rendelő szobák, a kiszolgálóhelyiségek, a közlekedők és várók, új bútorokat helyeztek el valamint kicserélték a nyílászárókat és a szemet rongáló neoncsöves lámpákat felváltották a korszerű világítótestek.
 
A rendelő átadásán Sántha Péterné alpolgármester elmondta: a városvezetés elkötelezett a kerületiek egészségbiztonságának növelése mellett. „Ezért építettük újjá két éve közel másfél milliárd forintból az Auróra utcai szakrendelőt és ezért újítjuk fel a háziorvosi rendelőket is. Tavaly elindítottuk a háziorvosi életpályamodellt, új gyermek háziorvosi rendelőt építettünk a Gutenberg téren, megújítottuk és bővítettük a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást és már nyolc éve működnek a szűrőszombatok is.
 

Mindannyian egészséget szoktunk kívánni magunknak, szeretteinknek, barátainknak, hiszen tudjuk, ha egészség van, minden van és minden lehetséges, ha nincs, akkor semmi sincs. Bízom benne, hogy ennek a rendelőnek a felújítása is hozzájárul majd a környéken élők egészségének megőrzéséhez, és ha már orvoshoz kell fordulniuk, legalább kellemesebb környezetbe érkezhetnek meg, emellett az itt dolgozó orvosok munkáját is hatékonyan segíteni fogja.” – tette hozzá Sántha Péterné.
 
A rendelő dolgozói is örülnek a korszerű munkakörnyezetnek. Dr. Pinke Zsuzsanna kérdésünkre elmondta: hálásak a dolgozók és a betegek is a rendelő korszerűsítéséért. „A felújításoknak köszönhetően sokkal komfortosabb a munkavégzés, az ablakok cseréjével pedig gazdaságosabb is ” – tette hozzá a doktornő.
 
 
A fejlesztés várhatóan folytatódik: az újonnan kialakított betegirányító pult mellett egy második kialakítása is folyamatban van illetve klímaberendezéssel is ellátják a felújított rendelőt. 
 
A Mikszáth tér 4. szám alatti felnőtt háziorvosi rendelőben nyolc orvos lát el területi ellátási kötelezettséggel orvosi tevékenységet. Ellátási területük a József körút-Üllői út-Rákóczi út terület közötti utcák. 

Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza