Átütő siker a Palotanegyed Fesztivál zárónapján

2010. augusztus 30.

Zsúfolásig telt terek, hangos ováció, hálás előadóművészek – vasárnap minden adott volt a Palotanegyed Fesztivál emelkedett hangulatú, sikeres zárásához.

„Ez most egy teltházas koncert, csak ugye ház nélkül” - fülelte le az europabelvarosa.hu tudósítója egy fesztiválozó szólását Lajkó Félix esti koncertjén a Pollack Mihály téren. Valóban, az észrevétel akár a zárónap egészének is szólhatott volna: péntektől vasárnapig az időjárással együtt a hangulat és az érdeklődők létszáma is folyamatosan javult. A reggel tíztől kora délutánig tartó családi programok közül kiemelt sikere volt a Sziluett Műhely különleges, kézzel készített, nagyméretű fajátékaiból álló társasjátékainak. A művészi igénnyel megfaragott bábukkal sokan kísérleteztek, korosztályra való tekintet nélkül.

Este hattól a Mikszáth téren Lovasi András csapatával Lackfi János verseit adta elő, megzenésítve. Az alkalom különlegessége volt, hogy a zenész bevallotta: életében most először énekel napszemüvegben. Néhány dal után pedig maga költő, Lackfi János is megjelent a színpadon, hogy írásai közül maga is előadjon néhányat (köztük az Apám kakasa című, Petőfit parafrazeáló költeményét).

Ezután, 19.00-tól a Pollack Mihály téren Lajkó Félix szabadkai hegedűművész előadása volt hallható. A párosban előadott, mind impresszivitását, mind sebességét tekintve virtuóz hegedűzenére rengetegen voltak kíváncsiak.

A sikeres programok után újfent elmondható, hogy a Palotanegyed méltó viselője a Kultúra Belvárosa címnek;  a soron következő fesztivált még nagyobb várakozás készítheti majd elő.

« vissza