Palotanegyedi mindenes
240 éves Józsefváros

Bródy-ősz harmadszor a Palotanegyedben

Nincs november Bródy-ősz nélkül. Nem volt ez másként idén sem: november 11-én már harmadik alkalommal rendezte meg hagyományos rendezvényét a Civilek a Palotanegyedért Egyesület, amelynek keretében helytörténeti sétákkal, zenei programokkal és látványos fényfestéssel várták az érdeklődőket több helyszínen a városrészben.

A borongós idő sem vette el a lelkes palotanegyediek kedvét attól, hogy ellátogassanak a III. Bródy-ősz szombati programjaira. 

Kora délután két helyszínről indult vezetett séta. A Mikszáth Kálmán téren gyülekeztek azok, akik Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész „Így szerettek Ők” című irodalmi barangolására jelentkeztek.
 

A helyek gyorsan elfogytak, hiszen sokan szerettek volna részt venni a rendhagyó tematikájú eseményen, amelynek keretében a régmúlt idők íróinak és költőinek magánéletébe pillanthattak be az érdeklődők.
 

A Pollack Mihály térről az Imagine Budapest már hagyományosnak mondható sétája indult, ahol mindig meg tudják lepni egy-egy kevésbé ismert ténnyel a csatlakozókat.

A gyaloglástól megfáradt józsefvárosiakat 16 órától Tekauer Léna és Földi Gergely koncertje szórakoztatta, majd a Vasas Művészegyüttes Vass Lajos Kórusának őszutó fellépését hallgathatták meg. 
 

Ahogy kezdett besötétedni, úgy kezdtek világítani a tűzzsonglőr fáklyáinak fényei, ezt pedig még az eleredő eső sem tudta megzavarni, ahogyan a frissen sült gesztenye és forralt bor illata is zavartalanul lengte körbe a Mikszáth teret. 
 


 

A nap zárásaként irodalmi témájú fényfestés szórakoztatta a közönséget, amelynek végén természetesen megemlékeztek Józsefváros 240. születésnapjáról is.
 

Fotó: Senger Nikolett és Civilek a Palotanegyedért Egyesület

« vissza