Közösséget építünk

Budapest100 - Musical és mesejáték a József körúton

2016. április 19.

Számos ház nyitott ki a főváros egyik legnagyobb urbanisztikai programsorozatán április 16-án és 17-én, ahol háztörténeti séták, kiállítások, irodalmi klubok várták az érdeklődőket. A József körút 41. szám alatt azonban nem elégedtek meg ennyivel és egy egész színházat varázsoltak a falak közé.

 A Budapest100 keretében érdemes volt ellátogatni a József körút 41-be, hiszen többek között megtudhattuk, hogy a házban működött a Láng Jakab és fia kerékpár kis- és nagykereskedés, akiknél a korban legmodernebbnek számító brit kerékpármodelleket is kapni lehetett, illetve itt volt a Magyar Királyi Államvasutak gépgyárának központja is.




A Hikisch Lajos tervei alapján 1890-ben épült házban egész hétvégén vezetett háztörténeti sétát tartottak a ház kutatói. Szombaton ismert musicalekből – többek között a Made in Hungáriából – adtak elő részleteket vendégművészek: Kecskeméti Zsuzsa, Gerencsér Alexandra, Ondrik János, Eszes Szabolcs és Budai Márton. 

 

 
Vasárnap a gyermekeknek szeretett volna kedvezni a ház, ezért A szeleburdi nyuszi kalandjai című mesejátékot hozták el a falak közé a Hókirálynő meseszínház előadásában a résztvevők nagy örömére.
 

« vissza