Palotanegyedi mindenes

Budapest100 - Nyissunk a térre!

2018. április 25.

A Budapest100 a budapesti épületek köszöntésére önkéntesek, lokálpatrióták és a házukat szerető lakók összefogásával szerveződő program 2011 óta. A megnyíló házak mellett idén érdekes tereken várnak mindenkit "Nyissunk a térre!" mottóval május 5-én és 6-án. A legtöbb eseménynek Józsefváros ad otthont.

 A Palotanegyedben a Lőrinc pap, a Mikszáth és a Gutenberg téren és az azok környezetében található lakóházaknál várják érdekes programok az érdeklődőket. Többek között vezetett építészettörténeti séta Budapest egyik legszebb szecessziós épületében, a Gutenberg-otthonban (Gutenberg tér 4.), továbbá az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetemen, a Jézus Szíve Jezsuita Templomban és a Palazzo Zichy Hotelben. Megtekinthetik a Pomázi Tűzoltózenekar látványos vonulását, valamint a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság bemutatóját. Nyissunk együtt kaput, ajtót, folyosót pincétől a padlásig: találkozzunk a házakban és a téren!




Minden program ingyen látogatható, de néhány regisztrációhoz kötött. Bővebb információ: http://budapest100.hu/, ahol a letölthető programfüzet is rendelkezésre áll.

 
 Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság



 

« vissza