Palotanegyedi mindenes

Díjazzák a jó ötleteket Józsefvárosban

Józsefváros önkormányzata az elmúlt években számos intézkedésével igyekezett olyan környezetet teremteni kerületünkben, amelyek nem csak a már meglévő, vagy most induló helyi vállalkozások működését segítik, de ide vonzzák az eddig máshol működő cégeket is. Ebbe a trendbe illeszkedik az a most meghirdetett, kreatív vállalkozási ötleteket váró pályázat is, amelynek első három helyezettje jelentős anyagi, szakmai és technikai támogatást nyerhet álmai megvalósítására Józsefvárosban.

Zékány Zoltán, a pályázatot jegyző Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztő Központ (H13) szakmai igazgatója lapunknak elmondta, bár nem szűkítették le a beadható ötletek skáláját, örömmel veszik, ha olyan pályázat érkezik, amely beilleszthető a kerület most körvonalazódó Smart City, azaz okosváros koncepciójába.
 
 
Hozzátette: a három nyertes a másfél, egy és félmillió forintos anyagi támogatás elnyerése mellett részt vehet a kerület kezdő vállalkozásokat segítő inkubációs programjában is, és emellett székhelyszolgáltatást is igénybe vehet, ha vállalkozása nem józsefvárosi, de működését át szeretné helyezni kerületünkbe. Rámutatott, a kerület nyújtotta támogatások mellett további segítség is állhat a megvalósuló ötletek rendelkezésére, hiszen a nyertesek kiválasztásában részt vesz a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) képviselője is.
 
 
2018. február 25. éjfélig várják az ötletbörze résztvevőinek pályázatait, amelyek egyszerűen, világosan és közérthetően fogalmazzák meg célkitűzéseiket, és legalább öt érvet hoznak fel az általuk elképzelt tevékenység, termék vagy szolgáltatás vélhető sikere mellett. A pályázaton részt vehetnek a józsefvárosi székhellyel vagy telephellyel rendelkező (vagy rendelkezni fogó) vállalkozások, a józsefvárosi felsőoktatási intézmények hallgatói, valamint azok a legfeljebb 40 éves természetes személyek, akik állandó lakcímmel rendelkeznek kerületünkben.
 
További részletek és jelentkezés a http://www.h13.hu/index.php/vallalkozz-jozsefvaros oldalon.

Forrás: jozsefvaros.hu

Fotó: Huszár Boglárka, Baranyai Attila/Józsefváros újság

« vissza