Újjáépülő Palotanegyed

Egry Attila: jó érzéssel sétálnak az emberek az utcán

Gazdaságélénkítés és munkahelyteremtés Budapesten címmel rendezett kerekasztal-beszélgetést a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány. A 28. Bálványosi Szabadegyetem keretében rendezett fórumon részt vett Egry Attila alpolgármester, a Palotanegyed önkormányzati képviselője, aki a meghívott előadókkal együtt a főváros és a kerületek fejlődése és a gazdaságfejlesztés eredményei mellett szót ejtett a Belső-Józsefvárosban történt pozitív változásokról is.

 Évek óta népszerű program a politika iránt érdeklődő fiatalok számára a Tusványoson megrendezett Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor. Az idei évben ellátogatott a rendezvényre Egry Attila, kerületünk alpolgármestere is, hogy részt vegyen a Gazdaságélénkítés és munkahelyteremtés Budapesten című kerekasztal-beszélgetésen.


Az index.hu tudósítása szerint az alpolgármester a fórumon emlékeztetett arra, hogy amikor Kocsis Mátéval átvették a kerületet, „akkor még komoly probléma volt a munkanélküliség”. Érvényesült a bevásárlóközpontok elszívó hatása, a körúton zártak be a boltok. Azóta viszont a Palotanegyedben végzett fejlesztő programmal „sikerült visszahozni a mikroklímát, ami 30, 50 éve volt, jó érzéssel sétálnak az emberek az utcán, bemennek a boltokba, látnak perspektívát”.
 
A Wekerle-Mikó sátorban rendezett beszélgetésen Egry Attila alpolgármester mellett Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke, Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Kovács Péter, Kertváros polgármestere és Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere vettek részt.

Forrás: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány  és index.hu
Fotó: facebook.com/BudapestiVallalkozasfejlesztesiKozalapitvany

« vissza