H13

Értékes díjakkal a sikeres józsefvárosi vállalkozásokért

2018. április 3.

Utolsó állomásához ért március 29-én a Vállalkozz Józsefváros! elnevezésű pályázat, amelyre csaknem száz projekt érkezett. A Horánszky utcai H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ által életre hívott versengés nyolc, döntőbe került résztvevőjét Sára Botond alpolgármester köszöntötte, üdvözölve a kreatív ötleteket, amelyek megvalósulva kerületünket is gazdagíthatják.

 Az ötletversennyel a józsefvárosi székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalkozásokat, a kerületi felsőoktatási intézmények hallgatóit, valamint azokat a legfeljebb 40 éves természetes személyeket szólították meg, akik állandó lakcímmel rendelkeznek kerületünkben.
Sára Botond köszöntőjében elmondta: egy kerület vezetésének feladatai közé nemcsak a közterületek és az épített környezet karbantartása és annak felújítása tartozik, hanem a helyi lakosság és a vállalkozások támogatása is. E céltól vezérelve térképezték fel munkájuk kezdetén Józsefváros erőforrásait, és hozták létre a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központot is, hiszen az önkormányzat elkötelezett abban, hogy egy-egy jó ötlet ne sikkadjon el, hanem felkarolva sikeressé váljon kerületünkben, ezzel gazdagítva azt.

 


Hozzátette: már önmagában siker, hogy ilyen sok pályázat érkezett a felhívásra, és az ezek között a nagy számban található – az új technikai lehetőségekre épülő – „okosmegoldás” mutatja, Józsefváros jól döntött, hogy támogatja az ilyen irányú fejlesztéseket és létrehozta a Smart City Ideiglenes Bizottságot.

 


A nyolc döntőbe került ötlet közül – amelyek között szerepelt vívást népszerűsítő okostelefonos applikáció, valamint sportolásra alkalmas helyszíneket egybegyűjtő adatbázis is – hárman nem csak a H13 által felajánlott pénzdíjat vehették át, de a Vállalkozásfejlesztési Központ inkubációs programjába is bekerültek. A díjakat Zékány Zoltán, a H13 szakmai igazgatója adta át.

 


Az első helyezett EduBase csapata másfél millió forintos támogatást nyert az oktatás hatékonyságát növelő, és a vizsgáztatás menetét meggyorsító integrált online edukációs platformjának fejlesztésére.

 


A DiabTrend elnevezésű, cukorbetegek számára készült okos naplózó és vércukorszint-előrejelző alkalmazás ötletgazdái második helyezettként egymillió forintot kaptak álmuk megvalósítására.

 


A harmadik helyezettnek járó ötszázezer forintot pedig a YOUnik elnevezésű, egyedi ajándékokra specializálódott vállalkozás kapta ötlete végső formába öntésére.

 


A fődíjakon kívül különdíjakat is kiosztottak, amelyeket Magyarország izraeli nagykövetsége, a józsefvárosi Smart City Ideiglenes Bizottság, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), valamint a H13 ajánlott fel a résztvevőknek.

 


A zsűri tagjai között szerepelt a házigazda Zékány Zoltán szakmai igazgató mellett Vörös Tamás képviselő, a józsefvárosi Smart City Ideiglenes Bizottság alelnöke, Szalai Piroska, BVK kuratóriumi elnöke, Mikesy Álmos, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetési igazgatója, Szűcs István tréner, a H13 mentora, valamint Bárány Tamás, a Medioworks Kft. ügyvezetője, akinek cége sikeres résztvevője kerületünk vállalkozásokat segítő programjának.

 
Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság
 

« vissza