Palotanegyed Fesztivál

Etnozenével rajtol a Palotanegyed Fesztivál

2015. július 16.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Palotanegyed Fesztivált: a július 18-ával kezdődő hétvégén az Etnozene Vigadalmon a népies hangszerelésű, népzenei motívumokat használó zenekarok nyitják a programsorozatot.

A Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával megrendezett fesztiválon a koncertek mellett gyerekprogramok, kézműves vásár és gasztronómiai ínyencségek várják a látogatókat a Szabó Ervin téren és környékén. (A kép a tavalyi fesztiválon készült.)

 

A fesztivál első napján a Szabó Ervin téri zenei színpadon fellép a Giusto Kamarazenekar, majd az Antwerpeni Ifjúsági Zenekart a szabadkai SU Együttes követi. A szombati fellépők sorát a MAKÁM Együttes zárja 30 éves jubileumi koncertjével.

 

A szervezők vasárnap is változatos zenei élményekkel várják a látogatókat: Savanya István és a Bokros Zenekar versekkel és tánccal fűszerezett koncertjét a Kiskun Néptánc Együttes követi, majd a Szilvásy Gipsy Folk Band lép a színpadra. A vigadalom zárásaként Herczku Ágnes ad koncertet Nikola Parovval. Műsorukban saját szerzemények és feldolgozások szerepelnek, amelyek idén felkerültek a nemzetközi világzenei toplistára.

 

A Palotanegyed Fesztivál augusztus 15-én és 16-án a költészet ünnepe jegyében folytatódik, a szeptember 4-ével kezdődő hétvégén pedig kézműves sörkülönlegességekkel és örömzenével várják a látogatókat.


 


 



  Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza