Lakossági tájékoztatás

Ezen a hétvégén is takarítják a kerületi utcákat

2018. június 1.

Június 2-án (szombaton) a Dankó utca egy szakaszán, a Fecske utcában, a Szentkirályi utca egy részén, míg június 3-án (vasárnap) az Őr utcában, a Szentkirályi utca és a Reguly Antal utca egy-egy szakaszán út-és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos parkolni.

 Tisztelt Gépjárművezetők!


A Józsefvárosi Önkormányzat, egyik legfőbb célkitűzésének megfelelően, kiemelt figyelmet fordít a kerületi terek, parkok és utcák köztisztaságának fokozására.
E cél megvalósítása érdekében a Képviselő-testület a 2018. évben minden korábbinál nagyobb összeget fordít a köztisztaságra, valamint elfogadásra került a köztisztasági program is, amely a kerületi lakosok tisztább és élhetőbb környezetének elérését tűzte ki feladatul.
A program kiemelt eleme a kerületi utak út-és járdafelületeinek takarítása, amely feladat hatékonyságát az ún. önjáró takarítógépek kapacitási lehetőségeinek maximális kihasználása biztosítja akként, hogy a takarításra előre kijelölt utcákban a gépjárművek rövid ( maximálisan 2 óra ) időszakra ne parkoljanak.

 
Fentiek alapján kérjük a gépjárművezetők szíves közreműködését abban, hogy:

 
június 2-án, szombaton:
8.00–10.00, Dankó u. 28–44., páros-páratlan oldalon 
10.00–12.00, Fecske utcában
12.00–14.00, Szentkirályi u. 19–43., páros-páratlan oldalon

 
június 3-án, vasárnap:
8.00–10.00, Őr utcában
10.00–12.00, Szentkirályi u. 1–17., páros-páratlan oldalon
12.00–14.00, Reguly Antal u. 1–39., páros-páratlan oldalon

 
a parkolásra kijelölt helyeken gépjárműveikkel ne parkoljanak le.


A fenti kérés be nem tartása esetén felhívjuk a figyelmet arra, hogy a rendőrség által ideiglenes forgalomkorlátozást elrendelő megállni tilos, illetve kiegészítő közúti közlekedési jelzőtáblákkal felszerelt utcákban-és utcaszakaszokon, a tilalom idején az ott parkoló gépjárművek elszállításra kerülhetnek.
 
Együttműködésüket és türelmüket megköszönve:
 
Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat nevében,
Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Városüzemeltetési Igazgatósága
 

« vissza