Közösséget építünk

Fiatal alkotók találkozása a Palotanegyedben

2015. december 15.

Gryllus Vilmos „Gyújtsunk gyertyát” című szerzeménye alapján készült alkotásokat várt a Józsefvárosi Galéria. A díjazottak december 12-én, szombaton vehették át az értékes ajándékokat a Szabó Ervin téri Palotapódiumon, sok meglepetés és gyerekkoncert kíséretében.

 A jutalmakat Sántha Péterné alpolgármester adta át az ifjú művészeknek. A Józsefvárosi Galéria a díjnyertes alkotásokból a 2016. évre szóló naptár elkészítését tervezi.
Beke Kata, a Józsefvárosi Galéria rendezvényszervezője  elmondta, hogy immár harmadik alkalommal szervezték meg az „Angyalváró” rajzpályázatot. Gryllus Vilmos „Gyújtsunk gyertyát” című dalára készültek az alkotások, és egyben a neves zenész volt a pályázat fővédnöke is.

 


 Három kategóriában hirdették meg az országos versenyt: jelentkezhettek óvodások, alsó és felső tagozatos általános iskolás diákok. Több mint százhúsz alkotást díjaztak, amelyek december 20-ig megtekinthetőek a Józsefvárosi Galériában – emelte ki Beke Kata.

 
 

 Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere adta át a nyertes pályaművekért járó díjakat a fiatal alkotóknak. Majdnem minden budapesti kerületből – Józsefvárosból is – díjazták a pályázókat, de érkeztek győztesek Bajáról és Berettyóújfaluról is. „A pedagógusoknak óriási felelősségük van abban, hogy ebben a modernizált, számítástechnikai és videójátékokkal teli világban a fiatalok ceruzát, zsírkrétát, vagy akár ecsetet ragadjanak, és alkossanak. Ez a pályázat és a rajzok megmutatták számomra: gyermekekben ott a vágy, hogy valami szépet teremtsenek” – hangsúlyozta az alpolgármester.

 


 Az idei évben több mint kilencszáz alkotás érkezett a zsűrihez. A díjnyertes alkotásokat könyvjutalommal, a Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpontba szóló színház- és Gryllus Vilmos koncert belépőkkel, valamint karácsonyi finomságokat tartalmazó ajándékcsomagokkal jutalmazták.


  Forrás: jozsefvaros.hu
 

« vissza