H13
Társasházi fórumsorozat

Fókuszban a köztisztasági program

Harmadik alkalommal szervezték meg a – Józsefvárosi Önkormányzat által életre hívott – társasházi fórumot március 27-én a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban, melynek célja, hogy közvetlenebb együttműködés alakuljon ki a lakóközösségek közös képviselői, az önkormányzat és a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. között, valamint tájékoztatást adjon az új rendeletekről és szabályozásokról. A rendezvényen Sára Botond alpolgármester is részt vett és beszámolt a fontosabb szabályozásokról.

Sára Botond hangsúlyozta: az önkormányzat célja, hogy a társasházakat érintő információk a közös képviselőkön keresztül eljussanak a lakosokhoz, hiszen a közös munka elengedhetetlen ahhoz, hogy Józsefvárosból élhető és tiszta városrész legyen.
 
 
Elmondta, hogy a kerület lakosainak visszajelzése alapján a legkomolyabb kihívást ma már nem a közbiztonság, hanem a köztisztaság kérdése jelenti, így az idei évre kiemelt feladatként határozták meg a probléma orvoslását, melyre a tavalyinál 100 millió forinttal többet fordítanak a költségvetésben. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Takarítási és Köztisztasági Program végrehajtásához szükség van a közös képviselők együttműködésére: mivel lakóházakat, közterületeket érint, a lakosok tájékoztatása elengedhetetlen. 
 
 
A köztisztaságot érintő feladatok és intézkedések
 
Ács Péter, városüzemeltetési igazgató is tájékoztatást adott az idei Takarítási és Köztisztasági Programról, melyben fontos szerepet kap a közutak tisztítására szolgáló legmodernebb takarítógépek és eszközök beszerzése.
 
 
Elmondta: a program többek közt tartalmazza a közterületen kihelyezett szeméttárolók számának növelését, a szemétlerakással kapcsolatos figyelemfelhívó táblák kihelyezését, valamint egy applikáció fejlesztését, mely lehetőséget biztosít a közterületen észlelt problémák bejelentésére a városüzemeltetés felé.
 
A társasházak lehetőségei, jogai és kötelességei
 
A továbbiakban előadások hangzottak el az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló rendelet szabályairól és a társasházak folyamatos pályázási lehetőségeiről és azok változásairól. A biztosításokkal kapcsolatban felhívták a figyelmet arra, hogy érdemes minden kárt bejelenteni, valamint le is fényképezni azokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében. Végezetül az érdeklődők a kéményekkel, felvonókkal, víz- és gázórákkal kapcsolatos szabályozásokról értesülhettek.
 
 
Az előadásokat követően a résztvevők feltehették kérdéseiket és véleményüket, javaslataikat is megfogalmazhatták, amelyekre a helyszínen választ is kaptak.
 
Fotó: Senger Nikolett, Baranyai Attila/Józsefváros újság
Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza