Advent

Három gyertya ég Józsefváros adventi koszorúján

A Horváth Mihály térre ezen a hétvégén is érdemes volt kilátogatni a józsefvárosi családoknak: az állandó programok mellett – mint a jégpálya, kézműves foglalkozások, karácsonyi vásár és az állatsimogató – mindkét nap vidám, zenés produkciók gondoskodtak a felhőtlen, ünnepváró hangulatról. December 16-án, advent harmadik vasárnapján pedig Kocsis Máté polgármester és Kovács Dávid Emil, a Külső-Józsefvárosi Református Egyházközség lelkipásztora meggyújtotta a rózsaszínű, az örömöt szimbolizáló gyertyát kerületünk adventi koszorúján.

Könnyű dolga van az adventi időszakban a józsefvárosi családoknak és gyerekeknek, hiszen nem kell sokat törni a fejüket azon, hogy hová is menjenek, mit csináljanak ezen a négy hétvégén. Kerületünk főterére, a Horváth Mihály térre nemcsak az ünnepi gyertyagyújtás miatt érdemes ilyenkor kilátogatni, hiszen mindenki biztos lehet abban, hogy talál magának megfelelő programot.
 
 
Most sem volt ez másként, szombaton a Csiribiri Együttes interaktív, zenés műsora, valamint a Matiné zenekar szórakoztatta a közönséget, vasárnap pedig ünnepélyes keretek között meggyulladt a Megváltó eljövetelét jelképező négy gyertya közül a harmadik is, amely az örömöt szimbolizálja. Kovács Dávid Emil lelkipásztor az ünnep kapcsán elmondta: mindennek megvan a maga ideje, így karácsonyra hangolódva, elcsendesedve készüljünk arra, hogy az adventi várakozásból végül Jézus Krisztus szeretete rajzolódjon ki mindannyiunknak.
 
 
„Ekkora lelke még sohasem volt ennek a térnek” – mondta Kocsis Máté polgármester az igehirdetést követően a jelenlévőknek. „Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy egy ilyen közösség tagja lehetek, mint a józsefvárosiaké. Nem vagyunk idegenek egymásnak, és ez az ilyen alkalmakon mutatkozik meg leginkább. Köszönöm, hogy itt vannak.”
 
 
A polgármester hozzátette: „Mindenkinek kívánom, hogy a karácsonyt, a kereszténység legnagyobb ünnepét a lehető legboldogabban, családja, szerettei és barátai körében tölthesse el. Az új évre pedig további nagyszerű közös eredményeket és sikereket kívánok mindannyiuknak. Az elmúlt időszak bebizonyította, hogy érdemes egymás felé fordulnunk, ilyen tereket kialakítanunk és közös programokat szerveznünk. Isten áldja Önöket!” – zárta szavait Kocsis Máté, majd Kovács Dávid Emil lelkipásztorral közösen meggyújtották a harmadik gyertyát kerületünk adventi koszorúján.
 
Az ünnepélyes pillanatok mellett ez a vasárnap is a vidámság jegyében telt: Farkasházi Réka és zenekara mozgatta meg a hűvös időben elgémberedett kezeket és lábakat, majd a hazai gyermekrendezvények egyik legkedveltebb fellépője, az Alma Együttes adott nagy sikerű koncertet.
 
 
A gyertyagyújtás előtt a Csodasziget és a Szivárvány Tagóvoda növendékeinek műsorát hallgathatták végig a büszke szülők, a vásárban pedig a finomságok mellett akár karácsonyi ajándékokat is vásárolhatták a kilátogatók.
 
Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza