Palotanegyedi mindenes

Hollywoodi hírességek a Palotanegyedben

2017. május 8.

A következő napokban Luke Evans és Daniel Brühl népszerű színészekkel is összefuthatnak a palotanegyedi lakosok: nálunk forgatják Az elmeorvos című, 10 részes minisorozat egyes jeleneteit. A stáb a munkálatok miatt május 9. és 19. között közterületet foglalt az Ötpacsirta, a Bródy Sándor, a Múzeum és a Baross utcában.

 Számos filmes produkciót forgott már Józsefvárosban. Járt már kerületünkben Tom Hanks, akivel a Da Vinci-kód – Inferno film egyes jeleneteit a Gutenberg téren vették fel, és Bruce Willis is, aki a Die Hard ötödik részében a Baross utcában is feltűnik. Legutóbb április elején a Kálvin teret borította el a hó egy film kedvéért, hamarosan pedig újabb hollywoodi színészek tűnnek fel Józsefvárosban.

 
 

Daniel Brühl és Luke Evans 


Kerületünkbe látogat Luke Evans, akit a Szépség és a Szörnyeteg legújabb élőszereplős adaptációjából, valamint A hobbit: Smaug pusztasága című filmekből is ismerhet a közönség, illetve Daniel Brühl, aki a Good bye, Lenin! és a Becstelen Brigantyk című filmekben játszott. Az elmeorvos című, 10 részes mini tévéfilmsorozat egyes jeleneteit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Ötpacsirta utcai Zenei Gyűjteményében, illetve a Bródy Sándor utcai Festetics Palotában veszik fel május 16-án. A sorozat várhatóan idén év végén kerül adásba.

 
Az elmeorvos


A Caleb Carr amerikai író – azonos című – regénye alapján készülő televíziós sorozat története 1896-ban New Yorkban játszódik, ahol Dr. Laszlo Kreizler, az „elmeorvos”, és riporter barátja egy kamasz fiú holttestére bukkannak.

 


A rendőrkapitány segítségüket kéri a bűneset felderítésében, ezért Dr. Kreizler és csapata nyomozásba kezd az egyre veszélyesebb és sötétebb rejtély megoldása után, amelynek során belemerül New York sötét és erkölcstelen bugyraiba, egyben egy eltorzult gyilkos elméjébe.
A film előkészítési munkálatai alatt – május 9. és 15. között –, valamint a bontás időszaka alatt – május 17. és 19. között – a stáb az Ötpacsirta és a Bródy Sándor utca egyes szakaszain, a parkolósávban foglalt közterületet.




 
A forgatási napon – május 16-án – pedig, a technikai teherautóknak foglalnak területet a filmesek a Múzeum, a Bródy Sándor, és a Baross utcák egy-egy szakaszán a parkolósávban.


Forrás: jozsefvaros.hu
Fotó: comingsoon.net, 17thstreet.net, jozsefvaros.hu
 

« vissza