Oktatás

Idén is támogatja az önkormányzat az elsősöket

Bár még benne vagyunk a forró nyárban, már sokan készülnek az iskolakezdésre, amihez a Józsefvárosi Önkormányzat is segítséget nyújt az első évfolyamos kisdiákok szüleinek. Az 5000 forint értékű utalványokat augusztus 1. és szeptember 10. között vehetik át a szülők a Polgármesteri Hivatal pénztárában.

 A Józsefvárosi Önkormányzat kiemelt célja, hogy minden lehetséges eszközzel segítse a kerületben élő családokat. Az iskolakezdéshez közeledve a leendő első évfolyamos gyermekek szüleit támogatják. Az elmúlt évekhez hasonlóan papír-, írószerek, füzetek vagy tolltartó vásárlására minden józsefvárosi lakcímmel rendelkező első osztályos diák két darab iskolakezdési utalványt kap ajándékba, 5.000 forint értékben.
 
Az utalványok 2018. december 31-ig használhatók fel, így a későbbiekben is hasznos lehet, ha netán már minden szükséges eszközt és felszerelést megvásároltak. Az utalványokat a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Ügyosztályának pénztárában (II. emelet 202/1-es iroda) vehetik át az alábbi időpontokban:
 
augusztus 1., 2., 21., 22., 23., 28., 29., 30. napján, valamint szeptember 4., 5., 6. és 10. napján, 10.00-15.00 óra között.
 
Az utalványokat kizárólag a gyermek törvényes képviselője, akadályoztatása esetén meghatalmazottja veheti át. A gyermek abban az esetben is jogosult a támogatásra – iskolalátogatási igazolás bemutatása mellett –, ha nem kerületi intézménybe jár. Amennyiben ezzel kapcsolatban bármilyen kérdése, kérése merülne fel, forduljon bizalommal a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Ügyosztály Családtámogatási Irodájához (cím: 1082 Budapest, Baross u. 66-68., telefon: 459-2277, e-mail: szocialis@jozsefvaros.hu).
 
Fotó: Józsefváros újság/archív

« vissza