Palotanegyedi mindenes

Így telt a Múzeumok éjszakája a Palotanegyedben

2016. június 28.

Hősök, újítók, felfedezők címmel rendezték meg az idei Múzeumok éjszakáját, amelyen több, a Palotanegyedben található helyszínt is felkereshettek az érdeklődők.

 A palotanegyedi helyszínek közül a Magyar Nemzeti Múzeum ezúttal is sokszínű programmal készült a vendégek fogadására. A felnőttek megtekinthették a Képzőművészeti Egyetem hallgatói által megmentett műkincseket és az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából berendezett, „A forradalom titkos művészete” című időszakos kiállítást. A gyermekek ez idő alatt kis hősökké válhattak egy mesés foglalkozáson, a fiatalok számára táncoktatással és bemutatóval készültek.

 
Az ELTE Bölcsészettudományi Karán, a Múzeum körúton előadásokat, történeti sétákat és koncertet tartottak, a Konfuciusz Intézetben a jelenlévők kipróbálhatták a kínai sakkot, a kínai szépírás, vagyis a kalligráfia művészetével is megismerkedhettek.

 

A Pollack Mihály téri Rádió és Televízió-történeti Kiállítóhelyen mesejáték, családi és portréfotózás, valamint digitális irodalom- és történelemóra is várta a látogatókat.
 

 
Ezen az éjszakán hét múzeumjárat is közlekedett a fővárosban, és idén először elektromos kisautók is szállították a résztvevőket három útvonalon a kisebb múzeumok között. Június 25-én Budapesten tizennegyedik, vidéken pedig tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Múzeumok éjszakáját, amelyet minden évben a leghosszabb naphoz, Szent Ivánhoz közel eső szombaton tartanak meg.

« vissza