Palotanegyedi mindenes

Ingyenes úszásoktatás kerületünk nagycsoportosainak

2019. január 11.

Ingyenes úszásoktatáson vehetnek részt a józsefvárosi nagycsoportosok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tanmedencéjében. A Józsefvárosi Önkormányzat és az NKE megállapodásának köszönhetően további kedvezményeket is kapnak az itt élők: a felnőtt úszó belépőjegy wellness használattal 1500 Ft helyett mindössze 800 Ft lesz. További jó hír, hogy az önkormányzat által fenntartott nyári napközis táborok 2019 nyarától a megújult Orczy parkban kapnak helyet.

 Kalandpark, játszótér, hatalmas zöld terület a szabad játékhoz, kis tó kacsákkal, uszoda – ezek mind megtalálhatóak egy helyen, az Orczy parkban. Nem véletlen, hogy a családok is szívesen töltenek itt egy-egy délutánt, jönnek ki a srácokkal kicsit átmozgatni őket. Igazi gyerekparadicsommá vált a megújult Orczy-park. Józsefváros önkormányzata szeretné, ha minél több kerületi polgár élne a komplexum lehetőségeivel, ezért új elemekkel bővítik a szolgáltatások és a kedvezmények tárházát.




Az NKE és az önkormányzat megállapodása értelmében jövő évtől a kerületi óvodák nagycsoportosai, mintegy 500 kisgyerek, minden hétköznap reggel 8 és 12 között ingyenes úszásoktatáson vehetnek részt. „Ezzel a lehetőséggel nemcsak a legkisebbek egészségéért kívánunk tenni, hanem a mozgás örömét is szeretnénk népszerűsíteni. Kerületünkben ezzel tovább bővül az ingyenes úszáslehetőség; a nagycsoportosok egy év alatt megszerezhetik a biztos alapokat, majd iskolásként a Losonci Téri Általános Iskola uszodájában folytathatják ezt a sportot” – mondta el a testületi ülésen Sára Botond polgármester.
Az önkormányzat által fenntartott nyári napközis táboroknak is az Orczy-park ad otthont 2019-től. Itt megannyi izgalmas programlehetőség színesítheti a tábor életét; a gyerekek a zöldben, mozgásban gazdag játékokkal évezhetik a nyári szünetet. Rossz időben pedig az NKE épületei is nyitva állnak a táborozók számára. 


 Forrás: jozsefvaros.hu



 

« vissza