Lakossági tájékoztatás

Itt takarítják az utcákat a hétvégén

2018. augusztus 31.

Szeptemberben is folytatódik a Józsefvárosi Önkormányzat köztisztasági programja. A hónap első napján (szombaton) a Koszorú, a Békési, az Alföldi és a Kölcsey utcában, szeptember 2-án (vasárnap) pedig az Auróra, a Csepreghy, a Pál és a Jázmin utcában út- és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – legfeljebb két órán keresztül – ezeken a területeken tilos a parkolás.

 Tisztelt Gépjárművezetők!


A Józsefvárosi Önkormányzat, egyik legfőbb célkitűzésének megfelelően, kiemelt figyelmet fordít a kerületi terek, parkok s utcák köztisztaságának fokozására.
E cél megvalósítása érdekében a Képviselő-testület a 2018. évben minden korábbinál nagyobb összeget fordít a köztisztaságra, valamint elfogadásra került a köztisztasági program is, amely a kerületi lakosok tisztább és élhetőbb környezetének elérését tűzte ki feladatul.
A program kiemelt eleme a kerületi utak út- és járdafelületeinek takarítása, amely feladat hatékonyságát az ún. önjáró takarítógépek kapacitási lehetőségeinek maximális kihasználása biztosítja akként, hogy a takarításra előre kijelölt utcákban a gépjárművek rövid ( maximálisan 2 óra ) időszakra ne parkoljanak.

 
Fentiek alapján kérjük a gépjárművezetők szíves közreműködését abban, hogy:
szeptember 1-én (szombaton):
8.00–10.00, a Koszorú utcában
10.00–12.00, az Alföldi utcában
12.00–14.00, a Békési és a Kölcsey utcában
szeptember 2-án (vasárnap):
8.00–10.00, az Auróra utcában
10.00–12.00, a Csepreghy és a Pál utcában
12.00–14.00, a Jázmin utcában
a parkolásra kijelölt helyeken gépjárműveikkel ne parkoljanak le!


A fenti kérés be nem tartása esetén felhívjuk a figyelmet arra, hogy a rendőrség által ideiglenes forgalomkorlátozást elrendelő megállni tilos, illetve kiegészítő közúti közlekedési jelzőtáblákkal felszerelt utcákban-és utcaszakaszokon, a tilalom idején az ott parkoló gépjárművek elszállításra kerülhetnek.

 
Együttműködésüket és türelmüket megköszönve:
Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat nevében,
Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Városüzemeltetési Igazgatósága
Fotó:Józsefváros újság/archív
 

« vissza