Palotanegyedi mindenes

Kamera-pályázat társasházaknak

2015. május 20.

A józsefvárosi lakosok nagyobb biztonsága érdekében az önkormányzat pályázatot ír ki társasházak kamera-rendszerének fejlesztésére. Egy lakóközösség – főbejáratonként – két kamerát igényelhet térítésmentesen, a társasházaknak pénzügyi és műszaki tervet kell benyújtani, és vállalni, hogy 5 évig üzemelteti és fenntartja a rendszert.

Az elmúlt években folyamatosan újultak meg a józsefvárosi közterek, az önkormányzat jelentős összegekkel támogatta a magántulajdonban álló társasházak felújítását is. A kerületi lakóépületek felújítására az idén jóval jelentősebb összeg, 500 millió forint jut.

 

A megteremtett értékek, a megújult környezet védelme kiemelten fontos. Tavaly az önkormányzat fejlesztette és korszerűsítette a kerület térfigyelő-kamerarendszerét, a leszerelt kamerákat a társasházaknak ajánlja fel az önkormányzat. A lakóközösségek pályázat útján térítésmentesen juthatnak kamera-rendszer elemekhez – összesen 30 darab kamerához –, társasházakként (illetve főbejáratonként) legfeljebb 2 kamerához.

 

A pályázó társasházaknak – a határidő 2015. június 30. – vállalniuk kell, hogy a kamerákat elszállítják, beszerelik, és öt éven keresztül üzemeltetik és fenntartják a rendszert. A pályázaton olyan társasházak vehetnek részt, amelyeknek nincs fizetési elmaradása a Józsefvárosi Önkormányzat felé.

 

A pályázati felhívásról bővebben itt olvashat.


 Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza