Egészség

Kardiológiai őrzőt adtak át a Belgyógyászati Klinikán

2018. január 16.

A Semmelweis Egyetem II. számú Belgyógyászati Klinikája új kardiológiai őrzővel bővült, melyet ünnepélyesen január 15-én adták át. A beruházás összesen mintegy 100 millió forintba került.

 Dr. Merkely Béla, a Klinikai Központ elnöke beszédében elmondta: a kardiológia egyre növekvő betegellátása a pesti oldalon erősen javításra szorul, ennek orvoslására készült el az őrző, mely nemcsak saját feladatát látja el, de rendelkezik egy intenzív osztály követelményrendszerével is. A korábban valóban intenzív osztályként működő teremegyüttes helyére épült az őrző, melyhez két kórterem, egy konyharész és egy fürdőszoba tartozik.


 
Dr. Igaz Péter (b1.), Dr. Merkely Béla (b2.), és Dr. Szász Károly (b3.) a kardiológiai őrző átadásán


Dr. Szász Károly kancellár köszönetét fejezte ki munkatársai, a külső szakértők és a tervezők felé, továbbá elmondta, hogy a beruházás összesen 100 millió forintba került, melybe beletartoznak a kórtermek berendezései: többek közt az ágyak, éjjeli szekrények, pacemakerek, monitorok és defibrillátorok is.

 


„Olyan egységet tudunk a jövőben használni, mely mind az orvosok, nővérek, mind a betegek számára európai szintű ellátást tesz lehetővé. A korábbiakhoz képest ez számottevő fejlődést jelent: bővíti a Semmelweis Egyetem színvonalát és ellátási lehetőségeit is” – mondta el Dr. Igaz Péter, a II. számú Belgyógyászati Klinika igazgatója.


Forrás: jozsefvaros.hu
Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság
 

« vissza