H13

Kihirdették az Alkoholstop Kreatív Pályázat győzteseit

2015. október 28.

Az I. Országos Alkoholmentes Nap részeként a Heim Pál Alapítvány pályázatot hirdetett a józsefvárosi középiskolásoknak, hogy egyedi formában fogalmazhassák meg gondolataikat az alkoholfogyasztás veszélyeiről. A díjakat kedden a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban adták át. A rendezvényen Sára Botond alpolgármester hangsúlyozta: az önkormányzat fontosnak tartja, hogy megakadályozhatóak legyenek a szenvedélybetegségből adódó problémák.

 Sára Botond alpolgármester köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, nem tagadható le, hogy a fiatalok és a családok körében problémát jelent a szenvedélybetegségek jelenléte. „Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy elkerülhetőek legyenek a szenvedélybetegségből következő családi és egyéni problémák”– mondta Sára Botond.




Párbeszéd a fiatalokkal

 
 A megelőzés a kulcsszó – szögezte le az alpolgármester, hozzátéve: „a mi tisztünk és feladatunk csatlakozni minden olyan programhoz és felhíváshoz, amely megelőzheti a szenvedélybetegségek kialakulását vagy segíteni tud ezek kezelésében. Jó irány, amit a Heim Pál Alapítvány ebben a kerületben vállalt: a figyelemfelhívás, a szakmai előadások, a párbeszéd, a fiatalokhoz való üzenet eljuttatása” – emelte ki Sára Botond.

 
 

 Heim Pál, az alapítvány stratégiai igazgatója hangsúlyozta a hallgatóságnak, hogy a jövő gerincét adó ifjakkal áll szemben. „Ti fogjátok meghatározni, hogy ez az ország milyen irányba menjen tovább. Sose feledjétek, honnan jöttetek, mik a gyökereitek. Mutassatok ti példát, sose szégyelljétek stabil értékrendeteket” – szögezte le a világhírű gyermekgyógyász professzor dédunokája.

 
A nyertesek

 
 Az Alkoholstop Kreatív Pályázat első helyezettje vers és próza kategóriában Takács Holló, fotó és grafika műfajban pedig Szűrös Márton lett (mindketten a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói). A nyertesek Kocsis Máté polgármester és Sára Botond alpolgármester felajánlásából Apple okoseszközökkel gazdagodtak és a további helyezetteket is értékes ajándéktárgyakkal jutalmazták. Somody Beátát, a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium rajztanárnőjét különdíjjal, a Heim Pál Alapítvány Egészség Díjával tüntették ki.

 
 


 További díjazottak fotó és grafika kategóriában: Albert Dominika (Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium), Berki Ernő (Lakatos). A vers és próza kategória további helyezettjei: Szépkúti Fanni (Fazekas), Szabó Bianka (Vörösmarty Mihály Gimnázium).

 
Alkoholstop program

 
A Heim Pál Alapítvány áprilisban “Alkoholstop” néven új társadalmi programot indított, a lakosság egészségtudatos, illetve felelős fogyasztói magatartásának ösztönzését és terjesztését tűzve ki célul. Józsefváros elkötelezett az alkohollal kapcsolatos problémák visszaszorításában és az egészségesebb életvitel elterjesztésében, ezért együttműködési megállapodást kötött az alapítvánnyal.


   Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza