Közösséget építünk

Kilencven éve Józsefvárosban

2015. március 31.

90. születésnapja alkalmából köszöntötte Üllői úti otthonában Sailer Károly kerületi lakost a Józsefvárosi Önkormányzat

Károly bácsi a Baross utcai klinikán látta meg a napvilágot, és születésétől fogva ugyanabban az Üllői úti lakásban lakik. „Ezt azért nem mindenki mondhatja el magáról” - jegyezte meg alig leplezett büszkeséggel. Felesége, lánya és két unokája a tengerentúlon élnek. Régebben rendszeresen látogatta őket, de mostanában már nem vállalja a 14 órás repülőutat, és az azzal járó kényelmetlenségeket. De így is gyakran látja szeretteit, akik évente kétszer – a nyári szünetben és karácsonykor – hosszabb időt töltenek Magyarországon.


 



Aktív éveiben a Magyar Távirati Iroda angol szekciójánál volt alkalmazásban, majd az angol nyelvű Daily News munkatársa volt. Ezt követően a Nemzetközi Koncertigazgatóság sajtóosztályát vezette, melynek feladata a magyar művészek - többek között Kocsis Zoltán és Ránki Dezső - külföldi sajtóban való bemutatása volt. Nyugdíjba vonulása után még tíz évig dolgozott a Nemzetközi Újságíró Szövetségnél.

Károly bácsi szeret fényképezni, mai napig hódol hobbijának, most is csak az időjárás jobbra fordulását várja. A manipulálható digitális technikával szemben ő a hagyományos fényképezőgépekre esküszik, mert azok hűen visszaadják a valóságot. A szépkorú urat az önkormányzat nevében egy csokor virággal és az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt emléklappal köszöntötték.

  Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza