Közösséget építünk

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Uri Miklóst

Uri Miklós a Békés megyei Orosházán született, és már gyermekkorában a fővárosba költözött a családjával. Kőművesként dolgozott 1986-ig, egészen a nyugdíjba vonulásáig. Az idős férfit, aki jelenleg is boldog házasságban él feleségével, Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő látogatta meg otthonában.

 Uri Miklós 1926. augusztus 25-én született Orosházán, szüleivel nem sokkal később Budapestre költöztek a jobb megélhetés reményében.

„Kitanultam a kőműves mesterséget, megismerkedtem a párommal, akit 1954-ben elvettem, és rá két évre ebbe a lakásba költöztünk. 1956-ban kezdtem el dolgozni, van két lányom, három unokám, és három dédunokám. Szabadidőmben rejtvényt fejtek és olvasok, de nagyon szeretem a sportközvetítéseket is nézni a tévében, gyermekkorom óta Fradi drukker vagyok.

Életem legszebb pillanatait drága feleségemnek köszönhetem, aki jóban-rosszban kitart mellettem” – mesélte meghatódottan az ünnepelt.

Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő köszöntötte a Bródy Sándor utcában élő szépkorú férfit. „A mostani időseknek köszönhetünk mindent, ami körülvesz bennünket. Saját magunkat csapnánk arcon, ha azokat az értékeket nem követnénk, és nem becsülnénk. Önkormányzatunk ezért nem felejti el a kerületben élő időseket, hiszen mindannyiunknak van mit tanulnunk tőlük” – emelte ki Szilágyi Demeter.

« vissza