Ifjúságsegítő iroda nyílt a H13-ban

Kocsis Máté: Örömmel adunk helyet az új nemzedéknek

2013. október 28.

Az új nemzedék is észrevette, hogy Józsefváros Budapest egyetemvárosa - mondta Kocsis Máté polgármester a főváros első ifjúságsegítő irodájának megnyitásán. Az ünnepélyes avatáson Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hozzátette: húsz hasonló iroda nyitja meg a kapuit országszerte az Új Nemzedék Plusz program keretében.

A Kontaktpont hálózat irodáiban egyéni karriertervezési, mentálhigiéniai tanácsadással, vállalkozási alapismeretekkel várják a fiatalokat, de tartanak műhelybeszélgetéseket, előadásokat is - ismertette az ifjúságsegítő irodák feladatait Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A tárcavezető célként jelölte meg, hogy a szolgáltatásokat helyben elérhetővé tegyék a fiatalok számára. A miniszter jelezte, hogy a programot uniós forrásból finanszírozzák, és összesen 3 milliárd forint vár felhasználásra.

Kocsis Máté kiemelte: az új nemzedék észrevetette, hogy az újjáépülő Józsefváros Budapest egyetemvárosa. Józsefváros polgármestere szerint a hálózat első budapesti irodája a legjobb helyre került, hiszen a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központot éppen azért hozta létre az önkormányzat, hogy helyet biztosítson az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezéseknek.

Mihalovics Péter az új nemzedék jövöjéért felelős miniszteri biztos szerint az elmúlt két évtized legnagyobb ifjúsági fejlesztése valósulhat meg. Megjegyezte: az irodákban négy fiatal tanácsadó várja majd a diákokat, hallgatókat, és az érintett korosztály munkavállalóit. Hozzátette: a program finanszírozási ideje 2015. január 31-e, és már dolgoznak a meghosszabbításán.

Siklódi László Levente, az új nemzedék plusz projekt megvalósításáért felelős Zánka – Új nemzedék Központ igazgatója aláhúzta: az irodák szolgáltatásai a 12-35 éves korosztályt célozzák meg, és működésükkel párhuzamosan road-showkat is tartanak majd több helyszínen, tanácsadással, állásbörzékkel várva a fiatalokat. Terveik között szerepel továbbá, hogy oktatási intézményekbe is ellátogatnak. Úgy fogalmazott, hogy megpróbálnak "elébe menni a problémáknak" és úgy segíteni.

A H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban található irodát Balog Zoltán miniszter mellett Mihalovics Péter, az új nemzedék jövöjéért felelős miniszteri biztos és Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere avatta fel. 

  Forrás: jozsefvaros.hu

 

 

« vissza