Újjáépülő Palotanegyed

Körzeti megbízotti iroda nyílik a Gutenberg téren

2017. május 9.

Józsefváros önkormányzata és a VIII. kerületi Rendőrkapitányság összefogásának köszönhetően már a harmadik körzeti megbízotti iroda nyílik meg kerületünkben – erről a képviselő-testület korábbi ülésén döntött. A Gutenberg téri iroda – amely bűnmegelőzési feladatokat is szolgál – lehetővé teszi majd, hogy a rendőrségnek személyesebb kapcsolata alakuljon ki a környéken élőkkel.

 Az elmúlt években folyamatosan javultak a közbiztonsági adatok kerületünkben, a józsefvárosi rendőrkapitányság hatékonysága és eredményei révén Budapest három legjobb kerületi kapitánysága közé került. Józsefváros közbiztonságának további javítása érdekében az önkormányzat – a Corvin sétányon és a Bauer Sándor utcában nyílt rendőrségi irodák tapasztalatait is figyelembe véve – Molnár Gábor VIII. kerületi rendőrkapitány kezdeményezésére újabb körzeti megbízotti irodát hoz létre.

 
A Gutenberg téri, utcafronti helyiségben Palotanegyed két körzeti megbízottja tartja majd a fogadóóráját, és végzi szolgálati feladatait. Az iroda lehetővé teszi, hogy a rendőrségnek személyesebb kapcsolata alakuljon ki a környéken élőkkel, amire jó példa a Magdolna negyedben megvalósult Szomszédsági Rendőr Program is. Ezen felül bűnmegelőzési célokat is szolgál, hiszen a tapasztalatok szerint, ahová rendőrségi létesítmény kerül, ott jelentősen visszaesik a bűnözés.
 
A Gutenberg tér 3. szám alatti iroda berendezésére az önkormányzat 1,5 millió forintot fordít és várhatóan idén nyáron nyílik meg. A képviselő-testület egyhangúlag támogatta a körzeti megbízotti iroda kialakítását.
 
Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza