Palotanegyed Fesztivál
Pillanatképek a Palotanegyed Fesztiválról

Magyar Jazz Jam

2014. július 7.

Továbbra is óriási érdeklődés övezi az egész nyáron át tartó, változatos kulturális programokat kínáló Palotanegyed Fesztivál rendezvényeit. Július első hétvégéjén nemzetközileg is elismert kortárs jazz-zenészekből alakult hazai együttesek léptek színpadra az Építész Udvarban.

A háromnapos koncertsorozat július 3-án, csütörtökön este az Ávéd János Kvartett műsorával vette kezdetét. A lágy, misztikus, varázslatos hangulatú zene egyre több és több járókelőt vonzott a lenyűgözően hangulatos Építész Udvarba. A koncert utolsó számánál Bacsó Kristóf szaxofonos is csatlakozott a zenekarhoz, hogy egy közös örömzenélés után zenekara, a Bacsó Kristóf Triad foglalja el a színpadot.

A virtuóz művészek a zene szárnyán a világ különböző tájaira, a varázslatos, egzotikus keletre és a szélfútta pampákra is elrepítettek bennünket. Másnap este a Grencsó István fúvós vezette Grencsó Kollektív Rétegzene nevet viselő formáció szórakoztatta az egyre nagyobb létszámúvá duzzadó közönséget.

A zenés utazás szombaton este is tovább folytatódott, amikor is a Tariqa együttes tagjai Afrika szavannáit idézték elénk. A programsorozatot Lukács Miklós Triója zárta, akik legújabb, Cimbiózis című lemezükről mutatattak be néhány dalt az Építész Udvart csordultig megtöltő, sőt még az Ötpacsirta utcában is ácsorgó közönségnek.

A kortárs jazz után vasárnap a komolyzene játszotta a főszerepet, ezúttal a MÁV Zenekar Múzeum utcai székházában, ahol Lengyel Zoltán orgonaművész és Pálhegyi Máté fuvolaművész a Magyaróvári Viktor által vezetett Ifjú Zenebarátok Kórusának közreműködésével adott teltházas koncertet, 136 fős közönség előtt.

  Forrás: jozsefvaros.hu

 

« vissza