H13

Még vonzóbb a mikrovállalkozásokat segítő kamattámogatott hitel

2017. február 21.

Az idei évtől már nincs szükség önerőre Budapest legkedvezőbb mikrovállalkozói hitelkonstrukciójának igényléséhez, amelynek keretében 10 millió forintos összegig, akár 2,4 százalékos kamattal is hitelhez juthatnak a józsefvárosi vállalkozások – jelentették be a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban tartott tájékoztatón február 20-án.

A megjelent vállalkozókat és érdeklődőket Zékány Zoltán, a H13 szakmai igazgatója köszöntötte, aki ismertette a Józsefvárosi Önkormányzat és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) által több mint egy éve elindított Józsefvárosi Mikrovállalkozások Kamattámogatási Program előzményeit. Mint mondta, a kizárólag fővárosi vállalkozások számára elérhető hitel alapkamata 5,9 százalék, a helyi vállalkozások azonban kedvezményes – 2,9 százalékos kamattal – illetve azon belül két preferenciacsoport, a fiatal- és a női vállalkozók további kedvezményként – 2,4 százalékos kamattal – igényelhetnek hitelt.

Zékány Zoltán hozzátette: a tavalyi évben bővült a program jogosultsági köre, így immár nemcsak a kerületi székhellyel, hanem a józsefvárosi telephellyel rendelkezők is igénybe vehetik a maximum 10 millió forintos hitelt, 2017-től pedig önrész sem szükséges az igényléshez.

Bobor-Baranyay Boglárka, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány munkatársa előadásában kitért a BVK vállalkozókra szabott szolgáltatásaira. Hangsúlyozta, hogy a hozzájuk fordulóknak nem csupán hitelt nyújtanak, hanem mentorálással és személyre szabott konzultációkkal is segítik őket. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy ez a típusú kamattámogatott konstrukció egyelőre kizárólag – és Európában egyedüliként – Józsefvárosban érhető el, amelynek keretében beruházásra, forgóeszközre és visszatöltődő hitelként is igényelhető forrás.

További információ a budapestmikrohitel.hu oldalon érhető el.

« vissza