Advent

Meggyújtották a második gyertyát Józsefváros adventi koszorúján

Vasárnap délután fellobbant a második gyertya fénye Józsefvárosban is, a hagyományosan a Horváth Mihály téren felállított adventi koszorún Sántha Péterné alpolgármester és Bellovics Gábor jezsuita szerzetes, a Jézus Szíve Templom lelkésze gyújtották meg a gyertyát. Emellett ezen a hétvégén is színes programok várták a családokat a kerület főterén.

Közeledik legszebb, legmeghittebb ünnepünk a karácsony, immár a második – a remény szimbolizáló – gyertya is ég az adventi koszorún. Bellovics Gábor a gyertyagyújtás előtti igehirdetésében úgy fogalmazott: karácsony közeledtével leginkább arra figyeljünk, hogy mi magunk is megérkezzünk oda, ahol valójában vagyunk.
 
 
Nemcsak fizikálisan, hanem belsőleg, lelkileg is ott legyünk családunk körében, emberi kapcsolatainkban, és mélyen, legbelül az Istennel való kapcsolatunkban is. Sántha Péterné pedig Juhász Gyula: Karácsony felé című versével érkezett, amelynek sorai kiegészítették az igehirdetést: „Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen, S ne csak így decemberben.”
 
 
 
Vidám programok a téren
 
Józsefváros ünnepi programsorozattal várja a karácsonyt, az adventi hétvégéken előadások, koncertek, gyermekfoglalkozások csalogatják a Horváth Mihály térre a kicsiket és nagyokat.
 
Szombaton kora délután a vándormuzsikus szórakoztatta a legkisebbeket, majd a Paramisi Társulat derítette jókedvre a közönséget, amely 2013 őszén azzal céllal jött létre, hogy a magyar és cigány népmesék minél szélesebb körben eljusson a gyermekekhez.
 
 
A kavalkád a Csillag születik tehetségkutatóból is ismert Kovácsovics Fruzsina koncertjével zárult.
 
 
Vasárnap délután folytatódtak a családi programok: a színpadon fellépett interaktív műsorával a Buborék együttes, a Pitypang Tagóvoda ovisainak egy csoportja, a Bóbita Zenekar, majd a Mesés Hősök előadásában megelevenedtek gyerekkorunk ikonikus rajzfilmfigurái.
 
 
Grabowski, Mézga Géza vagy épp Károly bácsi egy zenés, táncos, vicces műsor keretében varázsolták el a mai gyerekeket és csaltak nosztalgikus mosolyt az idősebbek arcára.
 
 
Az állandó kísérőprogramok keretében a fűtött faházban karácsonyi díszeket és mézeskalácsot lehetett készíteni, a mindig népszerű állatsimogatónál szamárral, lámával, pónival, kecskével és birkával ismerkedhettek meg az apróságok.
 
 
A kirakodóvásárban pedig az enni-innivalót és a karácsonyi portékákat is be lehetett szerezni. A jégpályán pedig – amely hétvégén reggel 8-tól este 8-ig nyitva tart – a téli sportok szerelmesei róhatják a köröket.

Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza