Palotanegyedi mindenes

Mégsem bontják a Sacre Coeur nővérek sarokházát

2016. január 10.

Több újság beszámolt arról, hogy a Palotanegyedben lévő, a Szentkirályi utca és Múzeum utca sarkán álló házat lebontják és a helyére egy, a városképbe nem illeszkedő épületet építenek.

 A helyi védettség alatt álló épület a Szent Szív Társaság, azaz Sacre Coeur nővérek tulajdonában áll. A Társaság a sajtóban megjelenő híreket cáfolva közleményében tudatta: „nincs semmiféle döntés az ingatlanról, sem építési engedély.” A közleményben hozzáteszik, hogy a Társaság a „kerületi városképért felelős vezetéssel együttműködésben, a helyi fejlesztési elképzelések messzemenő figyelembevételével és tiszteletben tartásával” fog eljárni az épület megújítása kapcsán.

Egry Attila, a Palotanegyed önkormányzati képviselője és Józsefváros alpolgármestere elmondta, hogy csak olyan tervet tud támogatni, ami a jelenlegi homlokzat megtartásával jár. Kiemelte, hogy Józsefváros egyik ékkövének számító Palotanegyed egységes városképe nem szűnhet meg, olyan terv kell, amely figyelembe veszi az évszázadok alatt kialakult épített környezetet és a negyed műemléki értékeit.

 Forrás: jozsefvaros.hu
 

« vissza