Civilek a Palotanegyedért

Művészet és sütemény – A CaPE is részt vett a Múzeumok Majálisán

2016. május 25.

Számos érdeklődő látogatta meg május 21-én a környék lokálpatrióta közösségének standját a 21. Múzeumok Majálisán. A Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) sokadik éve vesz részt a rendezvényen, ahol tevékenységük bemutatása mellett ezúttal a művészetpártolás jegyében beszélgettek meghívott vendégeikkel.

 A jó idő rengeteg látogatót vonzott az idei Múzeumok Majálisára, ahol a mintegy 120 bemutatkozó intézmény mellett, idén 15 kulturális-közösségi, szociális, környezetvédelmi, hagyományőrző szervezet munkájával ismerkedhettek meg a látogatók a Civil-negyed keretében. A kezdeményezés különösen fontos, hiszen a múzeumokat is erősítik azok a civil szervezetek, amelyek – a minőségi és a közösségi kultúra segítésével – hasonlóan sokat tesznek azért, hogy egy fenntartható társadalomban otthonosabban élhessünk és éljenek majd az utánunk következők is.

 

 
A környék példaértékű közösségi összefogását megvalósító CaPE ezúttal az Arany János szobornál álló Pagoda sátorban rendezkedett be, ahol Művészetpártolás a Palotanegyedben címmel szervezett beszélgetéseket ismert, a kultúrát és művészeteket támogató vendégeivel. 11 órától Dr. Uhl Gabriella művészettörténész és Ari S. Kupsus galériatulajdonos, 14 órától pedig Molnár Ani galériatulajdonos és Fiedler Péter, a Fiedler Art Foundation vezetője osztotta meg gondolatait a témában az érdeklődőkkel. A nagyszerű előadók és a finom sütemények egyaránt gondoskodtak arról, hogy egy igazán kötetlen és jó hangulatú diskurzus alakuljon ki a résztvevőkkel.

 
 

 
II. Bródy-piknik

 
A Civilek a Palotanegyedért Egyesület május 28-án rendezi meg hagyományőrző jelleggel a II. Bródy-pikniket Józsefváros palotanegyedi utcáin, a Bródy Sándor utca – Gutenberg tér határolta területre összpontosítva. A program összeállításánál arra törekedtek, hogy kicsit és nagyot, egyedülállót és családost egyaránt szórakoztassanak, hogy múlt és jelen találkozzon, de az is nagyon fontos, hogy a felújított házaknak bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak és közösen örülhessenek a megújult homlokzatoknak, udvaroknak. Még egy döntő szempont volt: főleg helyi művészeket, alkotókat kerestek meg, hogy szűkebb hazájukban biztosítsanak számukra bemutatkozási lehetőséget.
 

A részletes programot hamarosan az europabelvarosa.hu oldalán is olvashatják.


 Fotó: Civilek a Palotanegyedért
 

« vissza