Közösséget építünk

Összefogás a tisztább környezetért

2016. május 2.

Hatodik alkalommal szervezték meg a TeSzedd! országos környezetszépítő akciót, amelyhez Józsefváros – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is csatlakozott. A Palotanegyedben Szilágyi Demeter, a környék önkormányzati képviselője gyűjtötte a szemetet lelkes önkéntesekkel, illetve hulladékgyűjtő edényeket is segített kihelyezni.

 Péntek délelőtt kerületszerte több helyszínen várták az önkénteseket Józsefváros önkormányzati képviselői, hogy együttes erővel tisztítsák meg az utcákat és a tereket. A közösségkovácsoló eseményre szép számmal érkeztek fiatalok és idősebbek, civilek és az önkormányzat dolgozói egyaránt. A csoportok egy-egy előre kijelölt körzetet jártak be, és ahol elhaladtak, ott összeszedték a szemetet és új hulladékgyűjtőket helyeztek ki.

 

 
A Palotanegyedben Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő és lelkes csapata járta végig a Gutenberg teret és a környező utcákat. A képviselő kérdésünkre elmondta: bár még mindig akad szemét, öröm volt látni, hogy idén jóval kevesebb gyűlt össze, mint tavaly. 

 


A nagy kerülettakarításnak köszönhetően 36 darab új – köztük 12 darab felmatricázott kutyás – hulladékgyűjtő edény került ki a közterekre, amelyeket a Józsefvárosi Városüzemeltetési Igazgatóság biztosított. A TeSzedd! kerületi programjaira több mint kétszáz fő regisztrált előzetesen, az összefogás eredményeként hetven 100 literes zsák telt meg hulladékkal.

 


TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

 
Hatodik alkalommal rendezik meg hazánk legnagyobb önkéntes mozgalmát. Az akció keretében országszerte megtisztítják a szeméttől a környezetüket a TeSzedd! résztvevői. A program 2011-ben, Az önkéntesség évében a magyar kormány és civil szervezetek összefogásaként jött létre.
 
A mozgalomhoz idén eddig csaknem 130 ezren csatlakoztak országszerte, a szedéshez szükséges eszközökről – kesztyű, zsák és kötözőanyag – éppúgy, mint az összegyűjtött hulladék elszállításáról az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága, mint szervező gondoskodik. A programhoz csatlakozó diákoknak a szemétszedés közösségi szolgálatként is teljesíthető.
 

« vissza