Elkészült a felújítás

Újjáépülő Palotanegyed

Otthonosabb lett a Játékvár Bölcsőde

2015. március 2.

Vidám, retro hangulatot idéznek azok a rajzfigurák, amelyek a Horánszky utcai bölcsőde lépcsőházának falát díszítik. A látványos festés mellett befejeződött az a komoly felújítás is, amely során hőszigetelték az épület udvarra néző homlokzatát, kicserélték a nyílászárókat továbbá kifestették a csoportszobákat és felújították a szabad levegőn altatáshoz szükséges kiságyakat is.

Az elmúlt két évben sokat változott a Horánszky utcai bölcsőde arculata. Józsefváros önkormányzata 2013-ban kezdett hozzá a Játékvár Bölcsőde felújításának. Először az épület külső homlokzata készült el, majd az udvar is megújult. A munkálatok ezután sem fejeződtek be, az udvarra néző homlokzat szigetelésével és a nyílászárók cseréjével folytatódott a renoválás. Lefestették az intézmény egyes szintjeihez tartozó teraszok korlátait és kifestették a csoportszobákat is. A lépcsőház is megszépült. A korábban egyhangú fehér falak helyét színek és vidám rajzok vették át.

 



Ezeket a figurákat egy fiatal művész tervezte kifejezetten a Játékvár Bölcsőde számára – mesélte Koscsóné Kolkopf Judit. A Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője hozzátette: a rajzok a retro jegyébén készültek, az épület ugyanis már 40 éve bölcsődeként funkcionál.

 



Az intézmény másik ismertető jegye, hogy a gyerekek nemcsak játszhatnak a szabad levegőn, hanem ott is aludhatnak. A Játékvár Bölcsődében ugyanis mínusz 5 Celsius fokig az épület fedett teraszán altatják a kicsiket. Koscsóné Kolkopf Judit elmondta: a felújítás során az önkormányzat forrást biztosított a 75 darab kiságy vázának újrafestésére és a belső matracok cseréjére is.

 



A hőszigetelés, a nyílászárók cseréje, továbbá a kiságyak felújítása, a terasz korlátainak és az épület belső helyiségeinek festése összesen 10 millió forintba került, amelyet Józsefváros önkormányzata saját forrásból fedezett – mondta Egry Attila. Józsefváros alpolgármestere hozzátette: ezzel a beruházással befejeződött az a fejlesztés, amely során az intézmény épülete teljesen megújult.

 
   Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza