Közösséget építünk

Rajzolj, pályázz, győzz! – Francois Fiedler Gyermekrajz Pályázat

2017. május 2.

Idén is meghirdették a Francois Fiedler Gyermekrajz Pályázatot, amelyre rajzokat, festményeket várnak a szervezők bármiről, ami igazán érdekli a pályázó óvodás, alsó- és felső tagozatos általános iskolás gyermekeket. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a III. Bródy Piknik családi és gyermeknap a Palotanegyedben rendezvénysorozaton kerül sor május 27-én.

 A pályázat célja a gyermekek kreativitásának és önkifejezésének az ösztönzése, vizuális kultúrájának fejlesztése, a kísérletező művészet felfedezése, figuratív és nonfiguratív formában.

Három korcsoportban várják a jelentkezéseket: óvodás, általános iskola alsó tagozat és általános iskola felső tagozat.

A pályamunka A4-es méretben bármilyen technikával (vízfesték, tempera, zsírkréta, ceruza, stb.) készülhet. Az alkotások hátoldalán fel kell tüntetni a gyermek nevét, korát, az e-mail címét, a kép címét, az iskola, óvoda nevét, a gyermek törvényes képviselőjének a nevét, elérhetőségét. Amennyiben a pályázónak még nincsen saját email címe, úgy a szülő, törvényes képviselő email címe kerüljön megadásra. 

A pályamunkákat a következő címre juttassa el: 

H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ Budapest 1085 Horánszky u. 13.


A szervezők a beküldött anyagokért felelősséget nem vállalnak, a pályaműveket nem áll módjukban visszaküldeni.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és kiállításra a III. Bródy Piknik Családi és Gyermeknap a Palotanegyedben rendezvénysorozat keretében 2017. május 27-én, szombaton, 14 órakor a 1088 Pollack Mihály téren kerül sor.

A H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ (1085 Budapest, Horánszky u. 13.) Francois Fiedler Gyermekrajz Pályázat kiállítás megnyitót, vernisszázst tart 2017. május 29-én, hétfőn 14 órakor. A Francois Fiedler Gyermekrajz Pályázat kiállítása 2017. június 6-ig tart nyitva.
 

Beküldési határidő: 2017. május 19.


A pályázat támogatói:

Civilek a Palotanegyedért Egyesület 

Fiedler Art Foundation

H13 Diák-és Vállalkozásfejlesztési Központ

NaN-art Rajztanoda és Grafikai Műhely


 
Francois Fiedler


A pályázat névadója François Fiedler (1921-2001) nemzetközileg az egyik legelismertebb magyar származású francia művész. Öt évesen már olajfestékkel vászonra fest. 1931-ben csodagyerekként felnőtt festőművészek között állítják ki alkotásait a Benczúr Körben. Tízévesen már olyan nagymesterek munkáit másolja, mint Leonardo da Vinci, Michelangelo és Caravaggio. Tizenévesen a Szépművészeti Múzeum vásárolja műveit, szintén tucatnál is több műalkotását az állam vásárolja meg, melyek ma a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményében találhatóak meg. A Magyar Királyi Képzőművészeti Főiskolán Szőnyi István, az akkor már nagy elismertségnek örvendő festőművész és egyben az egyetem rektora észreveszi kiemelkedő tehetségét. Később tanársegédjének választja a fiatal művészt, aki ösztöndíjak sorát nyeri el. Itt válik barátjává Hantaï Simonnak, Reigl Juditnak, Ország Lilinek. A Palotanegyedből a II. világháború befejezése után Párizsba költözik, ahol barátságot köt, együtt fest és állít ki olyan elismert művészekkel, mint Braque, Calder, Chagall, Giacometti, Leger, Matisse, Miró, Picasso.

« vissza