Közösséget építünk

Sára Botond: a józsefvárosiak a rendre és a fejlődésre szavaztak

Józsefvárosban Sára Botond eddigi alpolgármestert, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották meg a kerület vezetőjévé. Kocsis Máté országgyűlési képviselő, korábbi polgármester szerint a választók az egész ellenzékről nyilvánítottak véleményt a vasárnapi józsefvárosi időközi polgármester-választáson, jelezték, hogy „ebből a bevándorláspárti ellenzékből sem külön-külön, sem együtt, összefogva nem kérnek”.

 Az eredmény vitán felül áll, a kormánypártok hatalmas győzelmet arattak Budapest kellős közepén - értékelte a választás eredményét Kocsis Máté vasárnap esti sajtótájékoztatóján.
 
 
Sára Botond a leadott szavazatok mintegy 63 százalékát kapta, a baloldali és liberális pártok által támogatott, hivatalosan független Győri Péter 36,39 százalékot szerzett. Józsefváros országgyűlési képviselője, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője úgy fogalmazott: míg a Fidesz-KDNP jelöltje a közbiztonság és a fejlődés útját kínálta, a másik jelölt vissza akarta vinni Józsefvárost abba az időszakba, amelyből „alig bírt kiszabadulni”.
 
 
Azt mondta: a jövőben jó együttműködés várható közte és a kerület vezetője között. Kocsis Máté egyben gratulált az V. kerületi időközi önkormányzati képviselőválasztás kormánypárti jelöltjének is, aki értékelése szerint szintén szép győzelmet aratott. Ezzel szerinte az emberek a Belvárosban is világossá tették, mit gondolnak a kormánypártokról és az ellenzékről.
 
Sára Botond értékelése szerint az összefogás inkább a Fidesz-KDNP mellett áll, hiszen sokan támogatták a kerületen, de még a fővároson kívülről is.
 
 
A választók nagy felhatalmazást adtak neki az eddigi fejlesztések folytatásához, emellett szerinte a biztonságra, a rendre és a fejlődésre szavaztak - tette hozzá. Ellenfele szerinte ezzel ellentétes alternatívát nyújtott, és annak kockázatát jelentette, hogy Józsefváros „hajléktalantanya lesz, drogosok és idegen bevándorlók gyűjtőhelye”. Hangsúlyozta: ebből nem kértek a választók. A polgármesterség számára nem cél, hanem eszköz, hogy megvalósíthassák azokat a terveket, amelyek által a kerületiek biztonságosabb, rendezettebb és jobb körülmények között élhetnek - mondta. Közölte azt is: jó az együttműködése mind a miniszterelnökkel, mind a főpolgármesterrel, mind a térség országgyűlési képviselőjével.
 
 
Sára Botond, aki családja és kollégái körében állt ki a sajtótájékoztatóra, köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a voksoláson - függetlenül attól, hogy kire szavaztak -, hiszen ezzel megmutatták, hogy érdekli őket a kerület sorsa.
 
A józsefvárosi időközi polgármester-választáson Sára Botond és Győri Péter mellett indult Fehérvári Zsolt István is a Magyar Munkáspárt színeiben, ő a szavazatok 0,76 százalékát szerezte meg. A választáson 57,5 ezer polgár adhatta le voksát, a részvételi arány 23,05 százalékos volt.
 
Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság
Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza