H13

Számos beruházást tervez az önkormányzat 2016-ban

2016. április 29.

A Horánszky utcai H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban rendszeresen megtartott Józsefvárosi Üzleti Klub április 26-i rendezvényén Egry Attila, Józsefváros polgármestere a kerület költségvetéséről és a várható fejlesztésekről számolt be. Emellett az érdeklődők a Budapesten elérhető vissza nem térítendő támogatásokról is megtudhattak részleteket.

 Egry Attila alpolgármester előadásában emlékeztetett: a Józsefvárosi Önkormányzat 2016-os költségvetésében tervezett 500 millió forintos többlet mellett további – szintén fejlesztésre fordítható – pénzösszegek állnak rendelkezésre. Az alpolgármester arról is tájékoztatott, hogy az önkormányzat szeretné felújítani a kerület összes háziorvosi rendelőjét, erre keresi a külső forrásokat, ugyanis kizárólag önkormányzati költségvetésből nem lehet megvalósítani. 




Mint elmondta, a tavalyihoz hasonlóan az idei évben is szerepel a nagysikerű társasházi felújítási pályázat a költségvetésben, több mint 500 millió forintos keretösszeggel. Az alpolgármester beszámolt arról is, hogy a tervek szerint hamarosan megkezdődhet az Orczy-negyed rehabilitációja, valamint folytatódhat az Európa Belváros Program. Emellett a közeljövő tervei között szerepel a Blaha Lujza tér felújítása is. Egry Attila előadásában hangsúlyozta a turizmus fontosságát, egyúttal jelezte, hogy örömmel látna még több szállodát és hotelt a kerületben, amely a helyi kisvállalkozásokat is kedvezően érintené.

 


A Budapesten elérhető, vissza nem térítendő támogatásokról Bencze Dániel, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ pályázatíró partnereként is működő TNDR Service Kft. munkatársa tartott előadást. Mint mondta, a főváros és Pest megye háttérbe szorul az európai uniós pályázatok kiírásakor, ám így is számos lehetőség érhető el a térségben. Prezentációjában kitért a vállalkozások versenyképességének javítására, a kutatás-fejlesztés és technológiai innovációra, turisztikai és természetvédelmi fejlesztésekre, valamint az energiahatékonyság növelésére és a foglalkoztathatóságot támogató programokra irányuló pályázatokra. Bencze Dániel felhívta a figyelmet a már most is elérhető, mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenését támogató pályázatra, illetve beszélt az Út a munkaerőpiacra és az Ifjúsági Garancia Programokról, amelyek több konstrukcióban, akár 100%-os támogatással érhetőek el a munkáltatók számára.

 


Az előadásokat követően Szabóné Borbáth Krisztina, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány értékesítési igazgatója Budapest lekedvezőbb mikrovállalkozói hitelkonstrukciójáról tartott tájékoztatót, amelynek keretében – a Józsefvárosi Önkormányzattal aláírt együttműködésnek köszönhetően – a kerületi székhelyű, működő és életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozások még kedvezőbb kamatfeltételekkel – akár 2,4 százalékos kamattal is – igényelhetnek hitelt. 
A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány keddenként a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban tart tanácsadást józsefvárosi mikrovállalkozásoknak a kamattámogatott mikrohitelről.

 
   Forrás: jozsefvaros.hu
 

« vissza