A Besh o droM koncertje zárta a fesztivált

Színház, zene és tánc a Palotanegyedben

2010. június 7.

A bábszínháztól a jazzig, az irodalomtól a komolyzenéig: a Palotanegyed Fesztivál színpompás kulturális egyveleggel köszöntötte a nyarat.

Az első júniusi hétvégére a nap is kisütött, így igazi nyári időben került sor a Palotanegyed Fesztiválra. A Palotanegyed utcáin és terein változatos programok várták reggeltől estig a résztvevőket. A Gutenberg téren a könyveké és az irodalomé volt a főszerep, napközben antikvár könyvpiacon válogathattak az érdeklődők, késő délután irodalmi beszélgetéseknek adott otthont a könyvnyomtatás atyjáról elnevezett tér. 

A Krúdy Gyula utca adott helyt a kézműveseknek és a különleges, fából faragott, óriási társasjátékoknak, a Lőrinc pap téren különféle családi programok zajlottak, a bábszínháztól a bohócszínházig. A mindig pezsgő Mikszáth Kálmán téren ezen a hétvégén Berecz András meséitől, a Józsefvárosi 50 tagú Cigányzenekar fellépésén át egészen a Camara Zenekar komolyzenei koncertjéig és a Honvéd Táncszínház néptáncos előadásáig terjedt a kínálat.

A legnagyobb színpad a Nemzeti Múzeum mögött, a Pollack Mihály téren állt. A gyerekeknek vasárnap délelőtt Halász Judit énekelt, esténként pedig a népzene és a könnyűzene határmezsgyéjén mozgó előadók léptek fel. A nyári estéknek igazi palotanegyedes hangulatot adott, hogy voltak, akik a Múzeumkert padjain ülve, mások a színpad előtt táncolva követték Palya Bea, a Ghymes vagy a Besh o droM koncertjét.

A fesztivál augusztusban folytatódik, a Bárka Színház társulata is ekkor, az őszi évadot megelőzően mutatja be új darabját a Nemzeti Múzeum lépcsőin.

« vissza