Közösséget építünk

Tarlós István átvette az Európa legjobb úti céljának járó díjat

2019. március 11.

Budapest lett Európa legjobb úti célja idén a European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet közönségszavazásán. A díj fennállása óta még egyetlen győztes sem kapott akkora nemzetközi támogatást, mint most Budapest.

 Tarlós István szerint a kivételes elismerés – mint ahogy azt az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet a díj elnyeréséről tájékoztató levelében írta – tíz év munkájának gyümölcse, ez idő alatt Budapest Európa egyik legvonzóbb és legjobb életminőségű városa lett, amely befektetőket, vállalkozásokat és utazókat vonz a világ minden részéről. „Egyebek mellett a kulturális és örökségvédelmi támogatások hatására Budapest Európa egyik legszebb városává vált, és a kontinens egyik legerősebb turisztikai arculatával büszkélkedhet. A város világszerte ismert és elismert úti cél mind a turisták, mind a turisztikai szakma körében” – mondta el. „A versenyben Budapest győzelme egyértelmű volt, a magyar főváros több szavazatot kapott, mint Párizs, Athén, London vagy akár Firenze” – tette hozzá.




A budapestiek otthona, a nemzet fővárosa


A főpolgármester hangsúlyozta: Budapest egyszerre a budapestiek otthona és a nemzet fővárosa. „Otthonként jól működőnek, felhasználóbarátnak kell lennie, a nemzet fővárosaként pedig méltónak, büszkének, a külföldiek számára is vonzónak” – fogalmazott. Szavai szerint Budapest nemcsak Kelet és Nyugat kapuja, sokkal több ennél: kiemelkedő értékű a történelmi, kulturális és építészeti öröksége, egyedülálló a fürdőkultúrája, varázslatos a Duna és a panoráma, valamint nívósak a fesztiválok és különleges a gasztronómia.

 


Európa egyik legbiztonságosabb városa


A főpolgármester azt mondta: Budapest biztonságos város, ma a statisztikák alapján elmondható, hogy Európa egyik legbiztonságosabb városa. „A terrorizmus és a politikai nyugtalanság elterjedésével ennek a szempontnak egyre növekvő szerepe lehet az utazók döntésében” – tette hozzá. Szólt arról is, hogy a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiának fontos része Budapest turisztikai fejlesztése.


Évről évre több turista látogat Józsefvárosba


Sára Botond polgármester lapunknak hangsúlyozta: Józsefváros Budapest meghatározó kerületévé vált és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy fővárosunkat szavazták meg idén a leglátogatottabb turisztikai célpontnak.

 


Mint fogalmazott: „kerületünk egyre biztonságosabb és élhetőbb otthon az itt lakók számára, emellett folyamatosan fejlődik, épül és szépül”. Hozzátette: ezt mutatja az a tény is, hogy az elmúlt három évben Józsefváros folyamatosan az elsők között végez az itt eltöltött vendégéjszakák számát illetően.


Budapest rekordmennyiségű szavazatot kapott külföldről


Maximilien Lejeune, az EBD vezetője a díjátadón arról beszélt, hogy a szervezet immár tíz éve választja ki és mutatja be Európa legszebb úti céljait utazók milliói, a média, illetve turisztikai szakértők számára. Több mint háromszáz európai turisztikai irodával dolgoznak együtt.

 


„Az elismerés fontos gazdasági és médiahatást von maga után a díjazott úti cél számára a több mint tízmillió nézővel rendelkező médialefedettségnek köszönhetően” – mutatott rá. Kiemelte azt is: Budapestnek nem volt elég az, hogy az első helyen végezzen, még rekordmennyiségű szavazatot is kapott külföldről. „Ez az első alkalom a tíz év alatt, hogy egy úti cél a versenyt ilyen kiemelkedő külföldi támogatással nyerje meg” – mondta.


Forrás: jozsefvaros.hu
Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság
 

« vissza