H13

Tehetség és Képesség Miniakadémia a H13-ban

2017. február 20.

Kétnapos programmal várta február 16-án és 17-én a Józsefvárosi Önkormányzat a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban a 18 és 35 év közötti korosztály képviselőit. A sikeres vállalkozóvá váláshoz előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és szakmai programokkal járultak hozzá szervezők a Gyere Haza Alapítvány és az Innovatív Kezdeményezések Egyesülete partnerségében. A Miniakadémia megnyitóján kerületünk nevében Sára Botond alpolgármester köszöntötte a megjelenteket.

Sára Botond kiemelte, városrészünk elkötelezett a helyi vállalkozások támogatásában, és abban, hogy a Józsefvárosban tanuló több mint negyvenezer diák a jövőben itt találja meg a boldogulását. „Mindenki, akinek megadatik a lehetőség, próbálja meg és tanuljon vagy dolgozzon külföldön. Ám azután térjen haza és megszerzett tapasztalatait Magyarországon kamatoztassa!” – fejtette ki álláspontját az alpolgármester. Az előző évek eredményeinek bemutatásaként elmondta, kerületünkben több mint tizenkétezer vállalkozás működik, felére csökkent az álláskeresők száma, az új kezdeményezéseket Józsefvárosban pedig egyedülálló kamattámogatással és telephely-támogatással segítik.

Zékány Zoltán, a házigazda H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ szakmai igazgatója ismertette a napokban fennállásának negyedik esztendejét ünneplő intézmény nyújtotta lehetőségeket és az eddigi tapasztalatokat.

Mint mondta, a központ komplex szolgáltatást nyújt a fiatal vállalkozók és vállalkozni vágyók számára. Több startup vállalkozás bontogatta már falaik között a szárnyait, jelenleg is teltházzal üzemelnek, minden munkaállomásuk gazdára talált már.

Tamás Sebestyén, a Magyar Nemzeti Kereskedőház innovációs igazgatója ismertette programjukat, amelynek célja Magyarország és a hazai vállalkozások összekötése a nagyvilággal, melyben támaszkodnak a külföldön élő magyar diaszpóra segítségére is.

Elmondta, InnoTrade programjukkal szakmai mentorálással és konferenciákon való részvétel biztosításával támogatják a vállalkozó szellemű fiatalok nemzetközileg is életképes ötleteinek külpiacra jutását.

Azbej Tristan, a Gyere Haza Alapítvány alapítója elmondta, alapítványukat azzal a céllal hozták létre, hogy hazatérésre ösztönözzék a külföldön élő fiatalokat, a külföldre készülőket pedig ráébresszék arra, hogy a külhonban szerzett tapasztalat és friss tudás itthon is bőven kamatoztatható.

A kétnapos konferencia élő, online közvetítéssel a világhálón is követhető volt az érdeklődők számára. A Miniakadémián bemutatkoztak olyan sikeres fiatalok, akik Magyarországon végeznek értékalkotó üzleti és szakmai tevékenységet, továbbá több, külföldről hazaköltöző üzletember és kutató, akik a megszerzett tudásukat és kapcsolati tőkéjüket idehaza kamatoztatják.

« vissza