Újjáépülő Palotanegyed

Új háziorvosi rendelő nyílik a Palotanegyedben

2015. június 18.

Két önkormányzati tulajdonú helyiség házi gyermekorvosi rendelővé alakítására pályázik Józsefváros. A képviselő-testület már korábban döntött a Gutenberg tér 3. és a Rökk Szilárd utca 3. szám alatti helyiségek átalakításáról.

Az új rendelőbe a Trefort utcai egészségügyi ellátás költözik majd be. A pályázaton maximum 30 millió forint támogatást nyerhet az önkormányzat. A teljes beruházás összesen 110 millió forintba kerül.



Május derekán jelent meg az a kiírás, amely kifejezetten a települések feladatait ellátó intézmények fejlesztésére irányul, mint például bölcsődék és óvodák épületének bővítésére, a mindennapos testnevelés feltételeinek megteremtésére, polgármesteri hivatal korszerűsítésére, háziorvosi rendelő felújítására. A képviselő-testület döntése értelmében Józsefváros önkormányzata a kerületi gyermekek egészségügyi alapellátást szolgáló helyiségek felújítására nyújtott be pályázatot.

 

A Gutenberg tér 3. és a Rökk Szilárd utca 3. szám alatti helyiségek egybenyitásáról és rendelővé alakításáról korábban már döntött a város vezetése. A felújítási munkálatok még az idén elindulnak, amely során kicserélik a jelenleg üresen álló, egykor üzletként működő helyiségek nyílászáróit, felújítják a homlokzatot és a gépészeti rendszert, megoldják az akadálymentesítést, valamint modernizálják a rendelő bútorzatát és eszközparkját is.

 
 



A pályázaton maximum 30 millió forint támogatást nyerhet az önkormányzat – mondta Egry Attila kérdésünkre válaszolva. Józsefváros alpolgármestere hozzátette: a teljes beruházás összesen 110 millió forintba kerül, amelyet akkor is megvalósít az önkormányzat, ha a pályázaton nem nyer támogatást.


   Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza