Újjáépülő Palotanegyed

Új lift a Pál utca 6. szám alatt

2016. augusztus 16.

A főleg idősek lakta Pál utca 6. szám alatti társasházban a közelmúltban avatták fel az új felvonót. A társasházi pályázat keretében megvalósult, mintegy tizenhétmillió forintos beruházáshoz az önkormányzat ötmillió forinttal járult hozzá.

 Malatinszky Géza, a Pál utca 6. szám alatti társasház közös képviselője szerint egy több évtizedes probléma oldódott meg az üzembe helyezett felvonóval. „A házban többnyire idős józsefvárosiak élnek, nekik nagy segítség lesz ez a gyönyörű, új lift. Régóta beszéltünk már arról, hogy szükség lenne rá, de most önerőből és azönkormányzat ötmillió forintos támogatásával révbe értünk” – emelte ki a közös képviselő.




Fotó: Baranyai Attila/jozsefvaros.hu


Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő elmondta, hogy a lift óriási könnyebbséget jelent az itt élőknek. „A házban nagyon sok idős él, az ő egészségük már nem mindig engedi meg a lépcsőzést, de vannak olyanok is, akik a nagybevásárlásokat sem tudták megoldani, mert egyszerűen nehezükre esett felvinni a csomagjaikat a lépcsőn. Ezek a problémák most elhárultak” – hangsúlyozta a képviselő.

 
 
Fotó: Baranyai Attila/jozsefvaros.hu


2 év alatt 2,5 milliárd társasházakra


A Józsefvárosi Önkormányzat célja, hogy a közterületek és közintézmények elmúlt években elvégzett felújítása után, a Józsefváros Újjáépül program folytatásaként a kerületben élők szűkebb lakókörnyezete is megújuljon, közvetlen életkörülményeik is tovább javuljanak.
2015-ben és 2016-ban eddig összesen több mint 1,2 milliárd forintot biztosított az önkormányzat társasházak felújítására. Emellett a lakóközösségek körülbelül még egyszer ennyit tesznek hozzá önerőként a felújításokhoz, vagyis két év alatt mintegy 2,5 milliárd forintból szépülnek meg a kerületi társasházak.


 Forrás: jozsefvaros.hu
 

« vissza