Kerületi hírek

Újabb elismerések a vállalkozóbarát környezetért

A nagy múltú, 1850-ben alapított, idén 168. születésnapját ünneplő Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) évente kiosztja díjait, melyeket munkájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek ítél oda a szervezet elnöksége és elnöke. A 2017-es év díjazottjai között három, Józsefvárost érintő elismerés is átadásra került, amelyeket február 5-én vettek át a kitüntetettek a BKIK Krisztina körúti székházának dísztermében.

A megjelenteket Krisán László, a Kamara elnöke, valamint Tóth Imre tiszteletbeli elnök köszöntötte, elmondva, a díjakat gondos mérlegelés után ítélte oda az elnökség a tagozatok és tagszervezetek ajánlása alapján, a díjazottak pedig munkájukkal bizonyították, méltóak a szakmai elismerésre.
 
 
Krisán László, a BKIK elnöke
 
Az eseményen háromféle, a BKIK alapította elismerést adtak át, mindhárom kategória kitüntetéséből jutott Józsefvárosnak is. Dr. Kocsis Máté polgármesternek, a kerületünkben működő, vagy induló vállalkozásokat támogató intézkedéseinek elismeréseképpen Budapest Kerületeiért Emlékérmet adományozott a Kamara, míg Bozsik István, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. (JGK) vagyongazdálkodási igazgatója a BKIK VIII. kerületi tagcsoportjával és a helyi vállalkozókkal való példás együttműködésért Emlékplakett elismerésben részesült.
 
 
Mellettük városrészünkből még Zékány Zoltán vehette át a Kamara 12 oklevelének egyikét, a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ (H13) szakmai igazgatójaként nyújtott kiemelkedő teljesítményéért a józsefvárosi kezdő, valamint már működő vállalkozások megsegítése terén.
 
 
Zékány Zoltán és Bozsik István 
 
Támogatások a helyi vállalkozásoknak
 
Mint ismert, kerületünk önkormányzata nem csak a legkedvezőbb hitelkonstrukciót ajánlja vállalkozóinak a fővárosban, de üzlethelyiségek kedvező bérlési lehetőségével is segíti őket. A startupok felkarolására, beindítására és Józsefvárosban való megtelepedésére pedig 2013-ban létrehozta a Diák és Vállalkozásfejlesztési Központot is.
 
Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság
Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza