H13

Újra elindult a Józsefvárosi Üzleti Klub

Rövid nyári pihenés után újra elindult a kerületi önkormányzat, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ (H13) közös rendezvénysorozata, a Józsefvárosi Üzleti Klub. Szeptember 26-án a Klub állandó vendége, Egry Attila alpolgármester mellett dr. Liki Szilvia, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatási referense, Juhász Ildikó, a BKIK munkatársa és Bonyhády Elek, a Kamara kerületi Tagcsoportjának elnöke tartott tájékoztatót az érdeklődőknek.

 Zékány Zoltán, a H13 szakmai igazgatója köszöntötte a szép számmal megjelent vendégeket és a meghívott előadókat az Üzleti Klub első őszi rendezvényén, majd elsőként Egry Attila, Józsefváros alpolgármestere számolt be a kerületi aktualitásokról.
 
 
Folyamatos fejlesztések
 
Mint Józsefváros alpolgármestere elmondta, az év ezen szakasza mindig a tervezés időszaka, ám ekkor vetünk számot a lezárt első félév eredményeivel is. Beszámolt róla: a 2017-es év vállalásai jól haladnak, rengeteg fejlesztésre, felújításra került sor: háziorvosi rendelők, óvodák, bölcsődék, utak és közterületek fejlesztése valósult meg, de még maradt feladat az év hátralévő szakaszára is. Példaként a Kálvária téri régi OTP fiók helyére költöző Magdolna utcai, illetve a Szigony utcai, teljesen megújuló orvosi rendelőt említette meg.
 
 
Egry Attila hozzátette: az önkormányzat nem tervez változást a helyi adók mértékében, így a kerületi vállalkozók, vállalkozások ugyanezekkel a tételekkel számolhatnak a jövő évi költségeik tervezésekor.
 
Pályázati lehetőségek sora
 
Felhívta a figyelmet Egry Attila arra is, hogy sok pályázati lehetőség áll majd továbbra is rendelkezésre különböző területeken, amelyekre örömmel várják a józsefvárosi vállalkozások jelentkezését, és tovább folytatódnak a társasházak felújítására kiírt pályázatok is, amelyekre eddig nagy igény mutatkozott.
 
Befejezésül még két örömteli hírről számolt be, miszerint jövő tavasszal indul Palotanegyedben az Európa Belvárosa program III. üteme és végre sokak örömére – a főváros projektjeként – a 2018-as év második felében a Szentkirályi utca magasságából indulóan megújul a Rákóczi út és a Blaha Lujza tér.
 
 
Egry Attila előadása után dr. Liki Szilvia, a NAV munkatársa ismertette a pénztárgépekre vonatkozó hatályos szabályozást, majd Bonyhády Elek, a BKIK kerületi Tagcsoportjának elnöke mutatta be azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a Kamara biztosít a hozzá fordulóknak. Végezetül Juhász Ildikó osztotta meg a Széchenyi Kártya nyújtotta lehetőségeket és hitelkonstrukciókat a hallgatósággal.
 
Az Üzleti Klubot következő alkalommal október 20-án, pénteken rendezik meg.
 
Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza