Civilek a Palotanegyedért

Újra segítettek a civilek a Palotanegyedben

2016. december 19.

Minden eddiginél több ajándékcsomagot osztott ki a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CAPE) a "Szép karácsonyt minden gyermeknek" elnevezésű programján, amit idén negyedik alkalommal rendeztek meg december 16-án a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban. A Józsefvárosi Önkormányzat nevében Szilágyi Demeter, a Palotanegyed egyik önkormányzati képviselője vett részt a már hagyományosnak mondható rendezvényen

Az idei ajándékozási akció, amely a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával, a CAPE és a Horánszky utcai H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ együttműködésével került megrendezésre, idén is nagy sikerrel zárult.

Több mint kilencven, nagycsaládban élő vagy hátrányos helyzetű gyermeknek tették boldogabbá a karácsonyát a civilek a felhívás útján összegyűjtött ajándékokkal, a kicsiket pedig a csomagok kiosztása előtt még játszóház is várta, ahol kézműves foglalkozásokkal, kreatív feladatokkal és ügyességi játékokkal múlathatták a várakozás idejét.

Szilágyi Demeter a karácsonyi dalok közös eléneklése után megköszönte a lehetőséget, hogy együtt lehet a meghívottakkal és felhívta a figyelmet az ünnep üzenetére, mely szerint ajándékot adni éppen olyan jó, mint ajándékot kapni.

Dr. Sipka Júliától, a CAPE elnökségi tagjától megtudtuk, idén rekordszámú gyermek megajándékozásáról tudott gondoskodni egyesületük a program keretében: bőkezűen adományoztak a Palotanegyed lakói és szépen gyűltek az ajándékok az iskolai gyűjtőpontokon is.

Társasjátékok, könyvek, plüssállatok és babajátékok kerültek a gyerekek karácsonyi csomagjaiba, egy tagjuk pedig pénzadománnyal támogatta a Józsefvárosi Nagycsaládosok Egyesületének könyv-, DVD és CD beszerzését. 

« vissza