H13

Üzleti Klub a H13-ban

2017. március 31.

Minden hónap utolsó keddi napján hagyományos helyszínen, a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban (H13) előadásokkal, aktuális információkkal várják a kerületi vállalkozókat a Józsefvárosi Üzleti Klub rendezvényén. Március 28-án délelőtt Zékány Zoltán, a H13 szakmai igazgatója és Bencze Dániel, a TNDR Service Kft. tanácsadója és pályázatíró szakembere tartott előadást az érdeklődőknek.

A rendezvényen Zékány Zoltán, a klubnak otthont adó H13 szakmai igazgatója ismertette a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) mikrovállakozásoknak kínált hitelkonstrukcióit, amelyeket a józsefvárosi székhellyel vagy telephellyel rendelkező cégek – az önkormányzat nyújtotta kamattámogatásnak köszönhetően – az egész országban kerületünkben érhetnek el a legkedvezőbb feltételekkel.

 
Zékány Zoltán elmondta, Józsefváros önkormányzata 15 millió forintot különített el a kamattámogatási programra, amely keretösszeget annak kimerülése esetén újra feltöltenek, így az folyamatosan rendelkezésre áll.
 
Bencze Dániel, a TNDR Service Kft. munkatársa – aki a H13 pályázatíró partnere is egyben – sorolta fel azokat a támogatási lehetőségeket, amelyek jelen pillanatban elérhetőek, avagy a jövőben elérhetőek lesznek Budapesten és Pest megyében a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretében. Elmondta, a régióban önerő nélkül pályázhatnak cégek új munkaerő felvételéhez, vagy akár a meglévő munkaerő képzési költségeinek fedezéséért is.

 
 
Hozzátette: tavasszal kiírják a 2020-ig tartó fejlesztési ciklus uniós pályázatait, mely források jó része – hitel és vissza nem térítendő támogatások formájában – a kis- és középvállalkozásokhoz kerül majd, hogy ezek a pénzek hozzájáruljanak a munkahelyteremtéshez és a gazdasági növekedéshez. 
 
A Józsefvárosi Üzleti Klubot 2013 végén, a kerületi önkormányzat kezdeményezésére hozták létre azzal a céllal, hogy a városrész vezetése közvetlen kapcsolatot teremtsen a helyi vállalkozókkal, üzletemberekkel, ezzel is segítve a hatékony közös munkát és együttműködést. Az iparkamara partnerségében megvalósuló havi találkozókon a vállalkozói szféra szereplői információkat kaphatnak a jogszabályváltozásokról, aktualitásokról és pályázati lehetőségekről, emellett pedig a kerület vezetése közvetlen visszajelzést kap a gazdaság szereplőitől.

« vissza